Han smed et æg ud fra rummet: Resultatet overrasker stort

Foto: YouTube/Mark Rober

En ingeniør, der tidligere arbejdede for NASA, har kastet et æg ud fra rummet.

Mark Rober, der er tidligere NASA- og Apple-ingeniør og nu YouTuber, har taget et lidt banalt eksperiment til nye højder - bogstaveligt talt.

Forsøget, der består i at bygge en konstruktion, der kan holde et æg intakt efter at være faldet ned fra stor højde, har lært mange mennesker en værdifuld lektie om rod. 

Men Mark ville ikke bare lade ægget falde fra bordkanten. Hans første idé var i stedet at kaste et æg ned fra Burj Khalifa i Dubai - verdens højeste bygning. 

Læs også

Chok-afsløring i ny bog om dronning Elizabeth

Men der er naturligvis altid en risiko for, at der før eller siden bliver bygget en højere bygning et eller andet sted, hvilket fik Mark til at kalde forsøget af. 

Med det i tankerne besluttede han i stedet at kaste et æg fra rummet. 

Mark fastsatte et æg til en raket, der blev fløjet op i rummet af en ballon, som derefter ville sende raketten tilbage til Jorden. 

Foto: YouTube/Mark Rober

Men det var sværere end som så. Mark måtte beskytte ægget på rejsen til rummet, for blev det ikke ordenligt isoleret, ville det fryse og knække undervejs. 

Ikke nok med det, så var det nær endt i katastrofe allerede inden, raketten havde retning mod Jorden, hvilket kunne have betyder undergangen for ægget. 

Men undervejs mod Jorden, blev det adskilt som tiltænkt, hvorfor alt nu afhang af, hvorvidt raketten kunne skyde sig selv i luften og lande selvstændigt. 

Raketten landede sikkert. Der var derfor kun tilbage at åbne raketten, række hånden i og plukke ægget ud. 

Ægget var stadig intakt og forsøget var en succes. 

Læs også

Stig Hoffmeyer død

 

Dagens Gossip