Havde store konsekvenser for flere passagerer: Nu tilbyder flyselskabet 70.000 kroner i erstatning

Kamille Isaksen

1 uge siden

|

11/06/2024
Udland
Billedet er ikke det omtalte fly. Genrefoto: Darby2 / Shutterstock.com
Billedet er ikke det omtalte fly. Genrefoto: Darby2 / Shutterstock.com
Flyets ekstreme tumult fik store konsekvenser for flere passagerer, og de tilbydes derfor erstatning.

Dagens topnyheder

Tilbage i maj blev et fly fra Singapore Airlines ramt af voldsom turbulens, da det fløj hen over Myanmar. 

Den voldsomme turbulens resulterede i adskillige kvæstede passagerer, og nu har flyselskabet besluttet at tilbyde erstatninger til de berørte.

Det skriver SE & HØR

Den uheldige hændelse fandt sted i luftrummet over Myanmar, hvor en Boeing 777-300ER fra Singapore Airlines oplevede ekstrem turbulens. Turbulensen var så kraftig, at en 73-årig britisk passager døde af et hjertetilfælde under episoden. Mange andre passagerer blev kvæstet, og fire dage efter hændelsen var 43 personer stadig indlagt på hospitalet.

Erstatning til passagererne 

Singapore Airlines har nu annonceret, at passagererne, der fik mindre skader, vil modtage en erstatning på 10.000 dollar, svarende til knap 70.000 kroner. For de passagerer, der pådrog sig mere alvorlige skader, tilbyder selskabet individuelle samtaler for at diskutere større erstatningsbeløb. 

Dette tiltag viser, at flyselskabet ønsker at imødekomme de berørtes behov og afhjælpe de skader, de har lidt.

Som en direkte konsekvens af hændelsen, har Singapore Airlines besluttet at skærpe reglerne for brug af sikkerhedsseler under flyvning. Flyselskabet vil fremover undlade at servere varme drikke og måltider, når skiltene for sikkerhedsseler er tændt. Dette er en del af deres øgede fokus på passagerernes sikkerhed.