Frygtelig udmelding: Putins allierede forudser uundgåelig atomkrig

18/11/2023 12:32

Emil Martesen

Nyheder
Foto: YouTube/Shutterstock
Foto: YouTube/Shutterstock
En frygtelig udmelding har set dagens lys.

Mest læste i dag

I en nylig udtalelse fra en talsperson tæt knyttet til Vladimir Putin, er der blevet fremsat en noget så dyster forudsigelse.

Ifølge Express har Vladimir Solovyov, en fremtrædende skikkelse på russisk stats-tv, formidlet et budskab, der modsiger den generelle opfattelse af atomkrig.

Han lægger ikke skjul på, at en atomkonflikt, selvom den er uundgåelig, ikke nødvendigvis vil betyde menneskehedens undergang.

Atomdebatten på russisk tv

Under en paneldebat argumenterede Solovyov for, at atomkrig tjener et specifikt formål og ikke bør ses udelukkende som et middel til et mål.

Han henviste i samme ombæring til de atomare bombardementer af Hiroshima og Nagasaki som historiske præcedenser for atomangreb på ikke-atomvåbenstater, hvilket antyder, at lignende handlinger ikke vil føre til global atomudryddelse.

Dette perspektiv giver et skræmmende indblik i Kremls potentielle rationale for at bruge atomvåben i ikke-atomvåbenstater som Ukraine.

Ruslands atomkapacitet og globale trussel

Det kaster også lys over Ruslands betydelige atomarsenal, der består af næsten 6.000 stridshoveder, det største i verden. Dette arsenal udgør en betydelig trussel ikke kun mod nabolande, men også mod global stabilitet.

Diskussionen på russisk stats-tv, ledet af skikkelser som Solovyov, involverer ofte trusler om atomhandlinger mod NATO og andre globale magter, hvilket understreger den prekære natur af de nuværende internationale relationer.

Implikationer for Ukraine og NATO

Muligheden for, at Rusland anvender atomvåben i Ukraine, et land uden egne atomkapaciteter, rejser alvorlige bekymringer om reaktionen fra NATO og det internationale samfund.

Det første atomangreb nogensinde i Europa ville repræsentere en betydelig eskalering af konflikten, med uforudsigelige konsekvenser for global fred og sikkerhed.