Her er beviset: Video viser krigsforbrydelse i Ukraine

Foto: Shutterstock

En ny video viser nu det, som Rusland er blevet anklaget for flere gange.

Rusland er flere gange blevet beskyldt for at have begået krigsforbrydelse i forbindelse med krigen i Ukraine. Det gælder blandt drab på civile. Derudover skulle flere kvinder være blevet voldtaget.

Tidligere i dag kom det frem, at en 21-årig russisk soldat nu som den første vil blive retsforfulgt på baggrund af en anklage om drab på en civil ukrainer.

Læs også

Rusland melder om første civile dødsfald

Nu er en ny video kommet frem, som kun er vand på møllen for anklagerne om krigsforbrydelser. På videoen kan man se to mænd komme gående langsomt i retning mod overvågningskameraet.

Den ene ser ud til at have begge hænder i lommen, mens den anden bærer sin jakke i hænderne. Pludselig træder to soldater rundt om hjørnet bag de intetanende mænd og tager sigte.

Kort efter falder begge mænd til jorden, mens støvet rejser sig fra de steder, hvor kuglerne rammer asfalten. Begge mænd er siden blevet erklæret døde, skriver CNN.

Ifølge CNN efterforskes episoden nu af den ukrainske anklagemyndighed som en mulig krigsforbrydelse.

“De skal dømmes for det, de har gjort. Jeg håber, det bliver en international domstol. Jeg håber, at ikke bare Ukraine, men hele verden kommer til at høre om deres forbrydelser,” siger Julia Pjats, datter til den ene af de to dræbte mænd.

Nedenfor kan videoen fra CNN ses, og der skal på forhånd advares om voldsomt indhold.

Læs også

Putins nærmeste reagerer på Finlands udmelding: Kan føre til en regulær atomkrig

 

Dagens Gossip