Her er gerningsmanden fra Norge

Foto: Privat.

Navnet på gerningsmanden fra onsdagens angreb i den norske by Kongsberg er blevet offentliggjort.

Onsdag aften gennemførte en 37-årig mand et angreb med blandt andet bue og pil i den norske by Kongsberg, der ligger sydvest for Oslo. Under angrebet blev fem slået ihjel og to andre såret. Det skete blandt andet, da gerningsmanden - der siden har vist sig at være af dansk afstamning - slog til i et lokalt supermarked.

Læs også

Efter angreb i Norge: Dansk biograffilm udsættes af respekt

Den 37-årige dansker er blevet sigtet og har erkendt, at det er ham, der er gerningsmanden, derfor har politiet nu sat navn på manden. Han hedder Espen Andersen Bråthen. Det skriver det norske medie VG.

Espen Andersen Bråthen har erkendt, at han stod bag drabene på fem personer onsdag aften i den norske by Kongsberg. Foto: Privat.

Selvom han har dansk statsborgerskab, lyder det, at han ikke har nærmere tilknytning til landet. Han har boet hele sit liv i den norske by, hvor angrebet også fandt sted. 

Fremstår som terror

Den norske sikkerhedstjeneste PST udsendte torsdag en pressemeddelelse, hvor de påepeger, at onsdagens tragiske begivenheder på nuværende tidspunkt fremstår som terror.

"Hændelserne i Kongsbjerg fremstår på nuværende tidspunkt som en terrorhandling, men efterforskningen skal nærmere afklare, hvad hændelserne er motiveret af," skriver PST i pressemeddelelsen.

Den norske Kong Harald har også reasgeret torsdag. Her udsendte hoffet en meddelelse, hvor kongen forholder sig til de tragiske begivenheder, der fandt sted lidt efter klokken 18 onsdag aften.

"Vi er forfærdede over de tragiske hændelser i Kongsberg i går aftes. Vi føler med de pårørende og sårede i sorgen og fortvivlelsen. Og vi tænker på alle berørte i Kongsberg, som har oplevet, at deres trygge nærmiljø pludselig blev et farligt sted. Det ryster os alle, når grufulde ting sker nær os, når man mindst venter det, midt i hverdagslivet på åben gade," skriver Konge Harald.

Læs også

Kongehuset reagerer ovenpå tragedie

 

 

Dagens Gossip