Her forbyder de rygning for at mindske corona-smitte

Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix

Der er større sandsynlighed for at sprede coronavirussen, hvis man ryger. Sådan lyder det fra myndighederne, der opfordrer andre til at følge trop.

Der bliver taget rigtig mange forholdsregler rundt omkring i verden for at undgå, at coronavirussen spreder sig mere end højst nødvendigt.

Et af de steder hvor de er hårdest ramt i øjeblikket, er i Spanien, hvor der i løbet af de seneste 14 dage er blevet smittet mere end 100 personer pr. 100.000 indbyggere.

Læs også

Regeringen: Så længe skal nattelivet holde lukket

I et forsøg på at inddæmme smitten, har den spanske region Galicia valgt at forbyde rygning på offentlige områder.

Det betyder, at man ikke må ryge på gaden eller andre offentlige områder, hvis man befinder sig i en by i den spanske region.

Opfordrer andre til at gøre det samme

Årsagen til at man har valgt at forbyde rygning offentligt skyldes, at der er større sandsynlighed for at smitte med coronavirus, når man ryger. Ifølge BBC så fortæller det spanske sundhedsministerie, at der er større sandsynlighed for at smitte når man ryger, fordi man kan risikere at sende dråber ud, når man udånder røgen fra cigaretterne.

Derudover er der også en forøget risiko for at smitte sig selv, da man typisk rører ved sin cigaret med fingrene, inden man putter den i munden.

Sundhedsmyndighederne i Spanien opfordrer andre regioner til at følge trop med forbuddet.

Læs også

Breaking: Smitten tager til i Danmark

 

 

 

Dagens Gossip