Hidtil ukendte lydbånd afslører prinsesse Dianas første selvmordsforsøg - mens hun var gravid

Kristine Bugbee

371 uger siden

|

14/06/2017
Udland
Foto: Ritzau
Foto: Ritzau
Det er ingen hemmelighed, at prisesse Diana ikke havde det nemt i den britiske kongefamilie. Da historien om prins Charles' utroskab blussede op igen, blev det for meget for Diana.

Dagens topnyheder

Lydbånd, som ikke før har været fremme i offentligheden, er nu med i genudgivelsen af bogen om Diana, hvor prinsessen deler sine inderste hemmeligheder om det mislykkede ægteskab til prins Charles og sine indre dæmoner.

Det er nu 20 år siden, at den britiske prinsesse Diana døde på tragisk vis, men der er stadig skeletter, som vælter ud ad skabet.

I forbindelse med genudgivelsen af bogen Diana: Her True Story – In her Own Words er der tilføjet transskriberinger af lydbånd, som Diana indtalte til forfatteren Andrew Morton.

Han var ved at skrive en bog om hende, og hun holdt sig ikke tilbage med grufulde beretninger om kronens skyggeside. Det skriver Daily Mail, som har bragt et resumé af nogle af bogens kapitler.

Foto: Ritzau

Lydoptagelserne har ikke været offentliggjorte før nu, og de afslører endnu en trist kendsgerning, der knytter sig til hendes ulykkelige ægteskab og anstrengte forhold til kongefamilien.

At hun forsøgte at begå selvmord ved at kaste sig ned ad en trappe, mens hun ventede prins William på fjerde måned. Hendes mand prins Charles havde et forhold til Camilla Parker Bowles, og prinsesse Diana var mildest talt ulykkelig.

- Jeg forsøgte at få min mands opmærksomhed og få ham til at lytte til mig, siger hun på optagelserne.

- Jeg havde sagt til Charles, at jeg følte mig så desperat, og jeg var ved at græde mine øjne ud. Han sagde, at jeg bekymrede mig uden grund. ’Jeg vil ikke lytte’, ’du gør altid det her overfor mig’, ’jeg tager ud at ride’, sagde han til mig.

Foto: Ritzau

- Så jeg kastede mig ud over trapperne. Dronningen kom ud, helt skræmt, hun rystede og var bange.

- Jeg vidste, jeg ikke ville miste barnet, selvom jeg var temmelig forslået rundt om maven. Da Charles kom tilbage, var det bare farvel - han gik bare ud ad døren igen. Fanget mellem spiseforstyrrelse og dårligt ægteskab På lydbåndene giver prinsesse Diana udtryk for, at hun godt vidste, der var noget i vejen med hende, men at ingen omkring hende forstod hende. At hun led af spiseforstyrrelsen Bulimi gjorde det heller ikke nemmere for hende.

- Jeg ved ikke, hvad min mand har fortalt dronningen, men han har i hvert fald fortalt om min bulimi. Hun (dronningen) har fortalt alle, at det er grunden til, at vores ægteskab er gået i stykker - på grund af Dianas spisevaner, og at det må derfor være svært for Charles, siger Diana på båndet.

På lydoptagelserne fortæller den nu afdøde prinsesse Diana om de mange tilfælde hvor hun oplevede, at prins Charles svigtede hende. At han ignorerede, hvordan hun havde det, men kun interesserede sig i, hvordan de fremstod i pressen.

Diana nævner blandt andet en episode, hvor hun besvimede, fordi de havde været på royalt besøg, hvor de havde gået meget og ikke fået noget at spise i lang tid.

Foto: Ritzau

- Charles sagde, at jeg kunne være besvimet lige så stille et andet sted - bag en lukket dør. At det hele var pinligt. Men jeg vidste ikke noget om at besvime, jeg havde aldrig prøvet det før.

- Han sagde: Diana skal med i aften. Ellers vil der blive et forfærdeligt drama, og alle vil tro, at der er noget alvorligt i vejen med hende.

- Inderst inde vidste jeg godt, der var noget i vejen, men jeg var for umoden til at se det i øjnene. En læge kom, han gav mig en pille og fik mig til at tie stille. Jeg var så ulykkelig.

Ingrid besøgte sin ven på hospitalet - hvad hun så, fik benene til at ryste under hende