Hjerteproblemer? Det skal cykles væk - Nu kan man få cykler på recept

Hvis man lider af hjerteproblemer eller kan være i farezonen for at få det, så har man mulighed for at få udskrevet en recept, som gælder til et gratis cykelabonnement. Cykling kan nemlig hjælpe på at reducere sandsynligheden for at få problemer med hjertet.

Der hersker slet ingen tvivl om, at motion er rigtig sundt for kroppen, og det kan være med til at forebygge mange forskellige former for sygdomme eller helbredsmæssige problemer for kroppen.

Derfor er man nu begyndt på et nyt forsøg i Wales, hvor læger simpelthen har mulighed for at skrive recepter ud på cykler, som deres patienter så har mulighed for at bruge. Det skal være med til både at hjælpe med og forebygge hjerteproblemer hos de patienter, der er i farezonen.

“Forsøget vi starter med i dag (onsdags red.) vil give lægerne mulighed for at skrive recepter til patienter, som gælder for et seks måneders medlemskab til cykeludbyderen Nextbike” lyder det i en pressemeddelelse fra sundhedssystemet i Wales ifølge Sky News.

Læs også

Årets klaphat: Filmede politiet mens han kørte forbi - Blev stoppet med masse af narko på sig

Nextbike fungerer som delecykler, der er placeret rundt omkring i Wales. Her kan folk via en app så leje cyklerne, og betale for dem i den periode, de benytter den. Patienter der får udskrevet sådan en recept, vil altså have mulighed for at benytte sig af disse cykler 30 minutter gratis hver dag i seks måneder.

Reducerer sandsynligheden for hjertesygdomme med næsten 50 %

Der er mange gode grunde til at vælge cyklen som transportmiddel, da det netop også holder kroppen i gange. Ifølge det britiske medie LadBible, så skriver de, at nylige undersøgelser viser, at jævnlig cykling kan reducere sandsynligheden for at udvikle hjertesygdomme med helt op til 46 %, mens det også kan reducere sandsynligheden for at få kræft med 45 %.

“Cykling er en fantastisk form for fysisk aktivitet, og cykling er en af de letteste måder at reducere risikoen for et dårligt helbred, mens du opbygger din kardiovaskulære fitness. Det er også godt for den mentale sundhed,” fortæller Dr. Tom Porter, der er konsulent hos sundhedsstyrelsen ved Cardiff og Vale Universitet.

En af årsagerne til at man forsøger sig frem med cyklerne i Storbritannien skyldes, at det er et af de lande i Europa, hvor færrest mennesker cykler på arbejde. Ifølge LadBible er det blot 3 % af indbyggerne i Storbritannien, der cykler på arbejde. Sammenligner vi det med blandt andet Holland og Danmark, så er det en kæmpe forskel.

I Holland cykler cirka 43 % af befolkning på daglig basis, mens 30 % gør det i Danmark.

Hvad synes du om ideen? Bør det være noget man skal overveje i Danmark?

Læs også

36-årig far gjorde en rigtig god gerning - Blev straffet med fyreseddel og skilsmisse

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip