Hospice erklærede fejlagtigt kvinde død: Så dyr blev bøden

Foto: Shutterstock

En kvindes liv blev på chokerende vis reddet i sidste øjeblik, da hun blev fundet i en ligpose, hvor hun desperat kæmpede for at få vejret.

Den 66-årige blev sågar tilset af ikke mindre end fire personer: tre ansatte fra plejeinstitutionen og en ansat fra et bedemandsfirma, inden man fandt ud af, hun var i live.

Den 3. januar blev Glen Oaks Alzheimer's Special Care Centers ansatte mødt med en trist situation. Den 66-årige unavngivne kvinde, som kun var blevet flyttet ind få dage forinden, blev erklæret død efter et mislykket forsøg på at finde en puls.

Hun blev fundet af en medarbejder, der var ved at runde sin 12 timers vagt af, som med det samme tilkaldte assistance.

Læs også

'Badehotellet'-stjerne jubler

Klokken 06.30 om morgenen, blot en time efter at den første medarbejder febrilsk havde tilkaldt hjælp, var den triste kendsgerning, at lægerne på stedet erklærede kvinden for død.

Samme morgen bragte en sygeplejerske og en person fra Ankeny Funeral Home & Crematory, som stadig ikke kunne genkende nogen tegn på liv hos kvinden, forsigtigt hendes lig væk i en ligpose.

Mens de i stilhed kørte til bedemandshuset, sad den ansatte bagi med den livløse skikkelse.

Det var ikke mere end to timer efter, at kvinden var blevet erklæret død, at personalet ved bedemanden åbnede ligposen og fandt ud af, at hendes brystkasse bevægede sig og at hun hørbart gispede efter luft.

Bedemandens ansatte spildte ingen tid på at ringe til alarmcentralen, og kvinden blev hurtigt transporteret til et nærliggende hospital.

Efter at være blevet bragt til hospicecentret døde kvinden kun to dage senere i en hjerteskærende scene - hendes familie havde samlet sig omkring hendes seng, holdt hende i hånden og sagde de sidste ord af kærlig trøst.

Efter en grundig undersøgelse har de lokale myndigheder besluttet, at det ikke er nødvendigt med en straffesag, og de har i stedet udstedt en bøde på 70.000 kroner til plejecentret.

Læs også

Stor overraskelse: Danske Spil forventer millionudbetaling til kunderne

 

Dagens Gossip