Hospitalerne kan ikke følge med: Angreb på togstation efterlader folk "uden arme og ben"

Skrevet af Mathias Madsen

08/04/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fredag formiddag har et missilangreb ramt en togstation i Ukraine.

Mest læste i dag

Togstationen i den ukrainske by Kramatorsk var ifølge landets udenrigsminister, Dmytro Kuleba, "fyldt med civile, som ventede på at blive evakueret," da to missiler ramte fredag formiddag. 

Helt konkret har der angiveligt været cirka 4.000 civile til stede på stationen.

Ifølge Ukraine er det Rusland, som står bag missilangrebet, men Rusland nægter at have kendskab til det. 

Kuleba har skrevet på Twitter, at "mindst 30 civile" har mistet livet ved angrebet.

Senere er tallet ifølge TV2 blevet opjusteret til at lyde på 39 døde og mindst 100 sårede. 

Nu har borgmesteren i byen, Olexander Honcharenko, udtalt på ukrainsk stats-tv, at angrebet har været så ødelæggende og dræbende, at hospitalerne i området ikke kan følge med. 

"Der er rigtig mange alvorligt kvæstede uden arme og ben. De bliver opereret af 30-40 kirurger på samme tid," har borgmesteren blandt andet udtalt om angrebet, som Ukraine altså påstår, at Rusland står bag. 

Hvis det er tilfældet, er det en direkte overtrædelse af krigens regler, da det er forbudt at målrette angreb mod civile. 

Ukraine, flere internationale organisationer og adskillige andre lande har flere gange siden krigens start d. 24. februar anklaget Rusland for at stå bag krigsforbrydelser og angreb på civilbefolkningen. 

Senest har forfærdelige billeder fra den ukrainske by Butja floreret, hvor man kan se bagbundne lig - herunder børn - som tilsyneladende er blevet skudt i ryggen eller nakken/baghovedet på klods hold. 

Rusland påstår, at de intet har med disse henrettelser at gøre, og at det er Vesten som har opstillet krigsforbrydelserne for at få det til at ligne, at det er Ruslands værk.