Hotel ville tjene flere penge: Lavede værelser i opgangen

Skrevet af Nicolai Steinicke

28/09/2023
Foto: Weibo
Foto: Weibo
Et hotel i Asien kom med en fed idé om at tilbyde endnu flere værelser til deres gæster. Det lokale brandvæsen tænkte ikke så meget over det og lukkede straks "rummene".

Mest læste i dag

"Greentree Inn Express" i Beijing havde tilsyneladende behov for gæster og besluttede derfor at omdanne ubrugte hjørner på hotellet til værelser. Men de bookbare værelser havde mere end blot én hak:

Værelserne var ikke placeret andre steder end i en trappeopgang.

Enhver, der havde booket en overnatning på "Greentree Inn Express", nåede deres værelse via et par trin - og stod så lige foran deres seng og et minibord, hvorpå der var stillet vandflasker og en kedel. Der var plads nedenunder til en skraldespand.

"Værelset" havde varme og aircondition, men gæster ledte forgæves efter et vindue. I stedet kunne man fra hans seng, som var klemt ind i en smal niche, se gennem trappeopgangens tremmer til underetagen.

Som Beijing News rapporterede mandag, havde det kinesiske hotel ombygget trappeopgangen for et stykke tid siden og havde brugt pladsen til sine gæster siden midten af ​​juli. De bookbare værelser ligger på anden, tredje og fjerde sal og er omkring seks kvadratmeter store.

Mens "værelserne" normalt koster omkring 100 til 200 yuan (omkring 100 til 200 kroner) pr. nat, kan priserne på særligt populære tidspunkter gå op til 650 yuan (ca. 650 kroner) for én klatre overnatning.

"Dette er ubrugte, lukkede rum," forsøger lederen af ​​"Greentree Inn Express" at forklare handlingen ifølge AsiaOne . "Der er sikkerhedsproblemer i disse lokaler, men vi er allerede i gang med at løse dem."

Efter at trappeopgangene gik viralt på nettet, fik det lokale brandvæsen også nys om sagen og aflagde et besøg på hotellet - med voldsomme konsekvenser: Et døgn efter inspektionen blev rummene forseglet.

Der er derfor for store sikkerhedsmangler. "Røgdetektorer blev ikke sat op i overensstemmelse med loven, og værelserne blev ikke gjort brandsikre som krævet af staten," sagde en talsmand for brandvæsenet.

Der er mindst én positiv nyhed: De "kreative" hotelværelser blokerede i hvert fald ikke flugtvejene på hotellet, da bygningen havde udvendige trapper, der kunne bruges i en nødsituation.

Det er stadig uvist, om "Greentree Inn Express" vil dedikere sig til at udvide "trappeværelserne", eller om det foretrækker at lade det hele være i fred.