Hun havde besøgt sin mors gravsted i over fire år: Én dag modtog hun et brev om en rystende fejltagelse

Skrevet af Nicolai Busekist

01/10/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En kvinde har besøgt sin mors gravsted i over fire år, hvorefter hun opdagede, at der var sket en chokerende fejl.

Mest læste i dag

Rachel Griffiths troede, at hun havde opfyldt sin mor, Yvonnes, døende ønske, da hun havde sørget for at begrave hende sammen med hendes forældre og søster.

Men fire år efter fandt hun ud af, at det sted, hvor hendes mor angiveligt var blevet stedt til hvile, var tomt. Tværtimod viste det sig, at hun aldrig var blevet begravet, og krematoriet vidste ikke, hvorfor det var gået galt.

Det betyder, at de omkring 50 gange, hvor Rachel og hendes søn, 27-årige Jordan, har været forbi gravstedet, har det været tomt. I al den tid har Rachel naturligvis troet, at hendes mor lå begravet på gravpladsen.

"Min mor blev efterladt på en hylde. Det får mig til at føle mig fysisk syg at vide, at jeg har været på kirkegården, og at hun ikke engang var der. Min søn plejede også at gå og snakke med hende. Dette burde aldrig nogensinde være sket. Jeg føler, at jeg har svigtet min mor," sagde hun følge Daily Star.

Yvonne døde af et hjertestop i maj 2017 i en alder af 61 år. Inden da havde hun sagt, at hun gerne ville begraves samme sted som sine forældre, Anita og Lyn, på Western Cemetery i Cardiff.

Desuden havde Yvonne i flere år også opbevaret sin søster Lynette Magees aske, så de to søstre kunne blive begravet sammen med deres mor og far.

Efter Yvonnes bisættelse blev hun kremeret på Cardiff Crematorium, inden hun blev begravet den 5. juni 2017. Til dette formål blev der leveret en kiste til både Yvonn og Lynette af krematoriet. Mere end fire år senere fik Rachel pludselig et chokerende brev fra Cardiff Council.

I brevet står der, at Yvonnes aske aldrig var blevet begravet, og at det for nylig var blevet fundet under en kontrol hos krematoriet. Det viste sig, at hendes urne var blevet placeret på en hylde.

"Jeg er meget ked af at måtte informere dig om, at vi under en nylig kontrol af kremerede rester på vores krematorium har opdaget, at de kremerede rester af din mor Yvonne stadig er hos os og ikke blev lagt i den kiste, der blev leveret på tidspunktet for bisættelsen," skriver Martin Birch fra Cardiff Council i brevet.

"Jeg er virkelig ked af det, der er sket. Accepter venligst mine oprigtige undskyldninger for denne fejl fra vores side og for enhver yderligere sorg, som denne sag vil forårsage dig og din familie."

Yvonne er efterfølgende blevet begravet på familiens gravsted, men hun har ikke fået en plads i samme kiste, som hendes søster. Det ville nemlig have været nødvendigt at få tilladelse til at grave Lynette op, hvis dette skulle ske.

Som en undskyldning for den store fejltagelse, valgte Cardiff Council at betale for den anden bisættelse samt give en buket blomster til Rachel.