Hund tænder for komfuret i køkkenet: Så går det helt galt

15/06/2022 19:10

Mathias Busekist

Udland
Foto: FOX4 News Kansas City
Foto: FOX4 News Kansas City
Huset er heldigvis stadig til at redde.

Mest læste i dag

Et overvågningskamera inde i huset fangede familiens hund i køkkenet, hvor den stod over komfuret, som det formåede at tænde.

Komfuret kunne tændes med touch-kontrol, og tilsyneladende fungerer en nysgerrig hundekammerats pote lige så godt som menneskehænder, når det drejer sig om at skrue op for varmen.

Poterne tændte komfuret, og varmen antændte til sidst fedtet i en gryde, der stod tilbage fra sidste aftens måltid, hvilket udløste en ødelæggende brand.

Branden brød ud fredag morgen i huset i Parkville i nærheden af Kansas City, Missouri.

Brandmændene formåede heldigvis at redde de to hunde ud af huset, og ingen kom til skade - men det samme kunne man ikke sige om huset.

Chefen for Southern Platte Fire Protection District Chris Denney udtaler over for Fox News, at de nyere komfurer indebærer en risiko for, at kæledyr kan antænde dem.

Foto: Southern Platte Fire Protection District

"Nye apparater har touch-kontrolfunktioner, der aktiveres ved et enkelt tryk med en finger," siger han og tilføjer:

"Et dyrs pote kan også aktivere det. Brug venligst indbyggede sikkerhedsanordninger - hvis de findes - når de ikke er i brug og tilgængelige for børn og/eller dyr."

I teorien kan nyere køkkenbordplader betjenes med et enkelt tryk, så der ikke længere er brug for alle de irriterende knapper og knapper.

I praksis giver det mulighed for, at en kat uforvarende kan sætte sine poter på noget vigtigt og sætte ild til en brand.

Mange af de nyere har sikkerhedsfunktioner, som betyder, at de ikke kan tændes, før sikkerheden er slået fra, hvilket eliminerer risikoen for, at kæledyr, børn eller uforsigtige voksne antænder komfuret.

Heldigvis for husejerne mener myndighederne, at deres hus kan repareres korrekt på trods af de skader, som deres nysgerrige hund har forvoldt.

I sidste ende kunne tingene have været meget værre end en brand og nogle skader, og forhåbentlig vil den utilsigtede brand hjælpe andre til at undgå de samme risici.

Det kan også være med til at lære den nysgerrige hund at holde sig væk fra køkkenbordpladerne i fremtiden.

Man siger, at man ikke kan lære en gammel hund nye tricks, men at tænde for komfur er nok noget, som er bedre, at hunde ikke kan.