Hvad er det? Dykkere gør kæmpe fund i flod

Foto: Instagram.

Et par dykkere gjorde et fund, der går tilbage til istiden.

I sidste uge var Derek Demeter og Henry Sadler ude at dykke i en flod i det sydvestlige Florida, hvor de gjorde et helt særligt fund.

Læs også

Kok deler opskrift på særlig McDonald’s-dressing, der smager ligesom den ægte vare

“Henry er min dykkerkammerat. Han råbte til mig og sagde: 'Hej, Derek. Jeg fandt noget! Åh mand! Det var virkelig, virkelig sejt,” udtalte Henry Sadler til et lokalt medie efterfølgende ifølge Ladbible.

Venneparret mener, at det er et lårben fra en mammut fra istiden, hvilket gør det særlige fund meget gammel.

Den foreløbig sidste istid sluttede for cirka 11.500 år siden efter at have varet over 100.000 år. Weichsel, som den kaldes, havde sin største udstrækning for 22.000 år siden, skriver Illustreret Videnskab.

Selvom det er svært at sætte den nøjagtige alder af knoglen, så en den meget godt bevaret, da den har været beskyttet af sand, forklarer de to mænd.

Ved siden af knoglen fandt mændene også dele af en nu uddød haj og spidsen af en tand, der har tilhørt en sabeltiger.

22 kilo lårben

Derek Demeter, der er direktør for et planetarium, har delt det 22 kilo tunge fund på Instagram.

"Min ven og jeg fandt denne gigantiske Columbia mammutknogle i weekenden, mens vi dykkede i Peace River. Det vejer et ton men en utrolig opdagelse,” skriver han til opslaget.

Vennerne tager ofte ud på jagt efter gamle fossiler som denne og har haft andre succeser tidligere.

De donerer normalt alt, hvad de finder til museer, men de har andre planer med denne knogle. Den skal med Henry Sadler på arbejde, hvor han som skolelærer vil bruge den i undervisningen. 

”Jeg tror, jeg vil beholde denne i mit klasseværelse. Bare fordi det er sådan et fantastisk stykke historie, det gør børnene begejstrede, og det er bare så håndgribeligt,” fortæller Henry Sadler, der også har delt fundet på Instagram.

 

Læs også

Forskere bekræfter: Ukendt giftig edderkoppeart opdaget i Zoo

 

 

 

Dagens Gossip