Hvis du ser firkantede bølger, skal du straks op af vandet: Derfor er de farlige

Foto: Wikipedia

Mange danskere rejser til udlandet for at bade og slikke sol, men vælger man førstnævnte, er det værd at holde øje med firkantede bølger.

Nu hvor sommeren nærmer sig med hastige skridt, vil mange søge mod stranden for at slikke sol og bade. Men hvis du ser fænomenet "firkantede bølger", bør du komme op af vandet med det samme.

Men hvorfor?

Læs også

Politiker langer ud: Skyldes Mette Frederiksens måde at lede landet på

På trods af at dette vandfænomen ser smukt ud, er det faktisk meget farligt.

Bølgemønstret, der også er kendt som "cross seas", er resultatet af, at to forskellige vejrfænomener støder sammen, mens de bevæger sig i forskellige retninger.

Og skulle man blive fanget i det såkaldte "cross seas, vil man blive ramt af to sæt bølger, der alle slår ind ind i dig på samme tid.

De mange kollisioner kan medføre, at det bliver svært at navigere og holde sig over vand.

Forskere har i lang tid troet, at fænomenet, der står bag mange ulykker, er en sjældenhed, men en undersøgelse har vist, at det modsatte faktisk er tilfældet. 

Mange Reddit-brugere tilsluttede sig disse resultater og skriver, at undersøgelsens resultater "ikke var overraskende".

"Jeg var med på surfholdet i gymnasiet og tilbragte meget tid i havet. De var faktisk ikke så sjældne. De var ret almindelige."

"Første gang jeg så dem, var jeg ret begejstret. Jeg havde aldrig set sådanne bølger før. Men i løbet af de næste tre år fandt jeg ud af, hvor almindelige de var. Det er bare to forskellige bølgemønstre på samme sted. Det sker ofte.

Foto: Reddit

Så bølgefænomenet er tydeligvis ret almindeligt og bør tages alvorligt, hvilket andre Reddit-brugere bekræfter.

"Hvis jeg husker det rigtigt, er det farligt, fordi bølgerne kan trække dig fra to forskellige retninger og dermed lettere trætte dig i forsøget på at svømme tilbage til land," skriver en Reddit-bruger.

"En bedre måde at forklare det på er, at dette er tegn på understrøm. Det er meget farligt, som de andre skriver, da man ville have større sandsynlighed for at kunne klare en hvirvelstrøm end dette," tilføjer en anden.

Men så længe du holder dig væk fra de firkantede bølger og følger livredderne i deres instruktioner, kan du være sikker denne sommer.

Læs også

Efterretningstjeneste: Putins allierede soldater er et problem for ham

 

Dagens Gossip