Hvor skal vi hen? – Passagerfly landede i det forkerte land

Foto: Shutterstock.com

For de fleste vil det være en dejlig følelse, når flyet lander på landingsbanen og man kort efter kan træde ud i et nyt land. For passagerne hos et British Airways fly, fik de sig noget af en overraskelse, da de var ankommet til den forkerte destination.

Når man stiger ombord på et fly, forventer man, at man trygt kan overlade turen til piloterne. Det handler bare om at slå sig til rette i sædet, slappe af og vente på, at destinationen bliver meldt over højtaleranlægget.

Det var formentlig det, som de mange passagerer med British Airways fra London til Düsseldorf havde gjort, og de må i den grad have undret sig, da de ved ankomsten blev mødt med beskeden ”Velkommen til Edinburgh”

Læs også

Vild video: Passagerfly kastes rundt i luften. Folk troede de skulle dø

Den kvikke læser vil nemlig hurtigt regne ud, at Edinburgh og Düsseldorf ikke umiddelbart er tæt placeret på hinanden, faktisk er de placeret 800 kilometer fra hinanden i to forskellige lande. London turen til Düsseldorf skulle have været en sydøstlig tur, men turen gik i stedet nordpå, og der var ingen der bemærkede det mindste, før piloterne altså kunne fortælle passagererne, at man var landet i Skotland.

Troede det var en joke

Blandt passagererne var den 24-årige konsulent, Sophie Cooke, og hun troede i første omgang, at det var en joke fra piloterne. Hun var derfor nødt til at spørge kabinepersonalet, om det var en joke. Det var det ikke, og kabinepersonalet valgte derfor at bede alle, der skulle til Düsseldorf om at række hænderne i vejret.

Det gjorde de alle sammen.

”Piloterne sagde, at de ikke havde nogen ide om, hvordan det var sket. Han sagde, at det aldrig var sket før, og de ville forsøgte at finde ud af, hvad de nu kunne gøre,” fortæller Sophie Cooke til det britiske medie BBC.

Det lykkedes dog for piloterne at ramme rigtigt i andet forsøg, da de efter 2½ times ventetid i Edinburgh kunne sætte kursen mod den rigtige destination, Düsseldorf.

Det var det tyske flyselskab, WDL Aviation der havde lejet sig ind på turen hos British Airways, og de to parter er begge i gang med interne undersøgelser, for at finde ud af, hvordan i alverden det kunne gå så galt.

Heldigvis var der ingen der kom til skade, og de fleste kan formentlig grine af hændelsen i dag.

Læs også

Latterligt: Han blev suspenderet fra sit job, da han brugte arbejdsudstyr til at redde kat

 

 

Dagens Gossip