I nat skete det: Her styrtede vildfaren raket ned

Foto: AFP/Ritzau Scanpix

Natten mellem lørdag og søndag var der mange, der kiggede op mod himlen og krydsede fingre for, at der ikke faldt raketdele ned i deres område. Den vildfarne kinesiske raket kom nemlig ind i Jordens atmosfære i nat og er nu styrtet til jorden.

Det blev ikke nogen katastrofe, for ganske som ventet, endte raketten med styrte ned i havet.

Kina meldte i nat ud, at raketten faldt ned i Det Indiske Ocean. Det oplyser de kinesiske statsmedier i hver fald.

Endnu er det ikke blevet officielt bekræftet fra anden side, men skal man tro på de kinesiske medier, så blev raketten praktisk talt ødelagt på vej ind gennem Jordens atmosfære.

Det kinesiske rumfartagentur har frigivet de koordinater, raketten er styrtet ned på. Det skete i havet sydvest for Indien og Sri Lanka. Det er dog endnu ikke endeligt bekræftet fra anden kilde.

I alt var der en del usikkerhed om den 30 meter lange og 18 tons tunge raket. Ingen kunne med sikkerhed vide, hvor den ville styrte ned, og det gav anledning til en høj grad af nervøsitet i det bælte, som man havde forudset kunne være nedfaldsområde.

Heldigvis landede dele af raketten, der overlevede mødet med atmosfæren, i vandet.

Sidse år i maj blev to landsbyer i Elfenbenskysten ramt af metalstykker fra en løbsk raket. Her kom ingen mennesker til skade, men de endte med at forvolde større ødelæggelser.

Læs også

Stort rumskib ude af kontrol: Styrter ned på jorden i denne weekend