Ikke-vaccinerede australiere anholdt af militæret og kørt i fangelejre

Foto: Katherine Morrow/EPA/Ritzau Scanpix

Myndighederne i Australien anholder ikke-vaccinerede indfødte og kører dem i fangelejre.

Snesevis af indfødte australiere bliver fanget i deres byer af hæren og kørt til en karantænelejr, da det smitteudbrud i et fjerntliggende område truer med at komme ud af kontrol.

Læs også

Uhyggeligt fund på den dybeste del af havet

Det betyder, at flere hundrede nu lever i verdens hårdeste lockdown, skriver Daily Mail.

Binjari- og Rockhole-samfundene i Northern Territory oplever stigning i smittetilfældene på grund af det overfyldte beboelsesområder og de lave vaccinationsrater.

Der er nu 51 registrerede tilfælde i området, i et udbrud, der er det første af sin slags i et indfødt samfund, hvilket har ført til den hårdeste lockdown nogensinde set i Australien - og i verden.

For befolkningen er det endda blevet forbudt at købe dagligvarer eller gå en tur.

Derudover er myndighederne også begyndt at flytte folk, der tester positiv samt deres nære kontakter i Howard Springs-karantænefaciliteterne nær Darwin, hvilket gøres i et forsøg på at stoppe smittespredningen i de udsatte områder.

En ældre kvinde fra Larrakia ved navn Julie Mills har delt en video på Facebook, hvori hun fortæller, at hun ikke var i stand til at komme i kontakt med folk fra området og anklagede samtidig regeringen for at tage folk mod deres vilje.

En mand, der er en del af et stammefolk, ved navn Luke Ellis, der i øjeblikket er i karantæne, har dog fortalt, at alle er taget villigt med og er blevet behandlet godt. 

"Min bedstemor var en del af The Stolen Generation. At sammenligne det, jeg går igennem i denne lejr, med det, hun og hendes generation er ulækkert," skrev han på Twitter onsdag morgen.

"Jeg har et dejligt værelse med min egen aircondition. Jeg kan læne mig tilbage og se Netflix på gratis WiFi. Jeg fik barra med hvidløgssmør og broccolini til aftensmad."

"Jeg er i konstant kontakt med mine nære. Enhver sammenligning med Stolen Generation er at spytte på, hvad de stakkels sjæle gik igennem i de dage."

Indtil videre er 38 personer blevet transporteret fra de smitteramte stammefolk til Howard Springs.

De beboere, der vælger at blive i de fjerntliggende byer, er under den hårdeste lockdown i verden. Derfor får de ikke lov til at forlade deres bolig - hverken for at motionere, købe ind eller tage på arbejde.

I stedet kan folk 'kun forlade hjemmet for lægebehandling, eller hvis det er påkrævet ved lov', lyder det fra Daily Mail.

Foranstaltningerne og restriktionerne forventes indtil videre at forblive således i mindste de næste 14 dage.

Indtil videre har der været 51 smittetilfælde i det nuværende udbrud med flere hundrede nære kontakter, der primært kommer fra fjerntliggende stammefolk i Katherine, Binjari og Robinson River.

Læs også

Skole lukker helt ned på grund af smitte

På nuværende tidspunkt er fire personer indlagt på hospitalet. Alle fire personer er ikke-vaccinerede, oplyser Daily Mail.