Indrømmer svindel: Opdigtede monster for turisme

Foto: Alexander Chudanov

Kært barn har mange navne, og mytiske væsner har altid interesseret og fascineret mennesker, men ikke alt er som det ser ud.

Mytiske væsner og fortællinger om disse har eksisteret næsten lige så længe som menneskeheden, som et væsen folk har påstået at have set, eller som uhyggelige historier rundt om lejrbålet. Det farlige og mystiske har altid fascineret mennesker.

 

Læs også

Familie i chok: Betjent brækker dement kvindes knogler, mens hun plukker blomster

I takt med udvikling i teknologi og alverdens andre hjælpemidler mennesker nu nyder godt af, er flere af disse mytiske væsner i kraft af deres mystik og legendariske fortællinger blevet til pengemaskiner. 

I litteratur, film, tv-serier og endda som turistattraktioner som eksempelvis Loch Ness-uhyret - der er penge i de mytiske væsner. 

Netop derfor, er observationer af en påstået yeti i Rusland også blevet delt med omverdenen. Det fortæller en russisk embedsmand. 

Det er sjældent at disse observationer af mytiske væsner bliver taget seriøst, og denne russiske yeti, vil hvert fald ikke blevet taget seriøst. Den russiske embedsmand har nemlig indrømmet at have arrangeret falske observation af en yeti, for at tiltrække turister til Sibirien - det skriver Unilad.

Aman Tuleyev, en tidligere guvernør og en af Vladimir Putins længst siddende regionale ledere, beordrede en høj mand i et yeti kostume og gemme sig i buske, og derefter vente på forbipasserende.

Det noget særlige marketingtrick foregik i Sibiriens Shoria Mountains, hvor manden i kostumet kort ville vise sig for tilfældige folk, råbe nogle høje dyriske lyde, for derefter at forsvinde ind i buskadset igen.

Ifølge  New York Post, har Tuleyev nu indrømmet, at observationer blev orkestreret af ham, men at han selv tror på yetiens eksistens.

Han fik først ideen, efter at lokale jægere sagde, at de havde spottet en to meter kæmpe dækket med hår .

»Forskere har endnu ikke været i stand til at finde ham, men de synes at have fundet spor,"

I 2011, blev der opdaget store fodspor, der var for store til at tilhøre et menneske, blev spottet i sneen i Sibirien. Senere samme år samledes eksperter fra syv lande, herunder Rusland, USA og Kina, i regionen til en international konference om yetiens eksistens.

"Folk begyndte at komme, skyndte sig at gennemsøge skovene. Selvfølgelig fandt ingen yeti, men Shoria tiltrak øget opmærksomhed,”

I et forsøg på ikke at lade interessen falme, beordrede han en distriktschef til at “finde nogen høj, vende en pels på vrangen og løbe rundt og råbe således, at turisterne bemærker, men de må ikke fange ham,”

Der er altså endnu ikke bevist nogle yetier i Sibirien, men turismen i den iskolde region steg dramatisk efter den store fokus på regionen og det påståede væse.

Måske var der tale om beskidte tricks, men historien synes at virke. Verden over er myten om det kæmpestore behårede væsen, der lever i isolation dybt inde i skove hvor mennesker aldrig færdes, stadig vedhængende. I USA kaldes den ‘Bigfoot’, og du har garanteret også hørt om ‘Den afskyelige Snemand’, eller yeti, der angiveligt skulle holde til i Himalaya-bjergene. 

 

Læs også

By i rædsel over 'væsen i tre': Da myndighederne dukker op griner alle

Måske sådanne væsner slet ikke findes, men legenden om dem gør, og med disse historier får de lov at leve videre - Hvem ved, måske verdenshistoriens første yeti-opdagelse venter lige rundt om hjørnet.

 

 

Dagens Gossip