Indsat løsladt på grund af coronavirus: Dræbte en mand dagen efter

En fange var involveret i drab dagen efter han blev løsladt. Foto: Shutterstock

Edward Williams, 26, fra Tampa i Florida er blevet anklaget for at have dræbt en mand dagen efter, han blev løsladt fra fængslet.

I USA er flere fanger blevet løsladt, idet man har frygtet at coronavirus ville sprede sig på fængselsgangene. En af de 'heldige' fanger, der oplevede at blive lukket ud før tid, var den 26-årige Edward Williams, der sad varetægtsfængslet for mistanke om besiddelse ag heroin. 

På grund af frygten for smittefare blev Williams dog løsladt bare seks dage efter han var blevet arresteret, men allerede dagen efter måtte politiet rykke ud for at slå kløerne i den kriminelle bandit. Nu står Edward Williams overfor mordanklager, våbenbesiddelse og vold overfor en tjenestemand. 

Den første løsladelse var helt i overensstemmelse med udmeldingerne fra en statsdommer, der havde givet bemyndigelse til de lokale sheriffer til at løslade alle, der sad inde for mindre forseeelser. På det tidspunkt var der ingen, der kunne forestille sig, at Edward Williams allerede dagen efter ville begå kriminalitet af en helt anden kaliber. 

 

"Løsladelsen skete i et forsøg på at mindske risikoen for spredning af COVID-19 inden for fængselsmurene og for at beskytte de indsatte, fængselsvagterne og det civile personale, der arbejder inden i fængslerne,” udtalte en talsperson i en senere presseerklæring.

Dagen efter løsladelsen af Edward Williams, blev en mand. Myndighederne er overbeviste om, at Edward Williams er indblandet i drabet. Det skriver NBCNews.com.

I England er 4.000 fanger blevet løsladt

Også i England er der blevet frigivet fanger på grund af coronakrisen. Her er det kun fanger, der er klassificeret som lavrisiko-fanger, der får muligheden for at gå fri tidligere. Alle fangerne ville kunne indkaldes til afsoning igen, hvis situationen skulle ændre sig.

Læs også

Mand ville refundere 4.500 toiletruller og 150 liter håndsprit: ‘Glem det!’

 

 

Dagens Gossip