Influencer udsender advarsel: Troede jeg skulle dø

Skrevet af Mathias Busekist

02/09/2023
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Det endte helt galt.

Dagens topnyheder

Til trods for, at Novo Nordisk' diabetesmedicin Ozempic skal undersøges for, om de øger risiko for kræft, er slankemidlet havnet i tonsvis af hænder.

Efterspørgslen er ikke bare voldsom i USA, men endda i Danmark, hvor man i øjeblikket oplever en mangel på midlet for diabetikere, der rent faktisk har behov for det.

Men måske man lige skal tænke sig om, inden man kaster sig over midlet - for det kan nemlig ende helt galt.

Det hævder i hvert fald australske influencer Roxy Jacenko, som efter at have været syg med kræft, ønskede at smide de de kilo, hun havde taget på i forbindelse med behandlingen af hendes kræftsygdom.

"Jeg prøvede at spise mindre, jeg prøvede at skære alkohol fra, og jeg prøvede med træning. Det hjalp ikke, jeg vejede ikke mindre," har hun udtalt til The Saturday Telegraph ifølge SE og HØR.

Og med sit store ønske om at smide de sidste kilo, kastede influenceren, som har over 270.000 følgere, sig over Ozempic.

Hun beskriver sig selv som at have været en junkie, da hun startede med at tage slankemidlet. Og i sin desperation på at komme af med de uønskede kilo tog hun fire doser på en gang, og det gik helt galt.

"Jeg troede faktisk, at jeg skulle dø," har hun sagt ifølge Daily Mail.

Hun forklarer, at hun havde det fint i de første 12 timer, hvorefter hun fik det værre. Meget værre.

Da begyndte hun nemlig at kaste ukontrolleret at kaste op og hendes krop rystede konstant, som var hun blevet ramt af et epilepsianfald.

Det blev så voldsomt, at hun var nødt til at tilkalde en ambulance, fordi hun var bange for, at hun ville dø.

Hun endte med at ligge på en klinik for overdosis i tre dage.

Nu håber hun, at hendes historie kan hjælpe andre, så de ikke i desperation begår samme fejl.