Ingen dukker op til 4-årig drengs fødselsdag af én helt særlig grund - bare vent til du hører grunden

21/10/2023 11:02

Emil Martesen

Udland
Foto: Privat
Foto: Privat
Ingen dukkede op til 4-årig drengs fødselsdag af én helt særlig grund, men ...

Mest læste i dag

Når det kommer til børnefødselsdage, er kagen ofte hovedattraktionen.

Men for en 4-årig dreng blev en vegansk fødselsdagskage årsagen til en hjerteskærende oplevelse: Ingen af hans venner dukkede op til festen.

Moderen, en overbevist veganer, havde investeret tid og penge i at forberede en vegansk kage, i håbet om at introducere børnene til en mere etisk fødevarevalg.

Det skriver Boreddaddy.

De lægger heller ikke skjul på, at hun troede hun havde gjort noget godt for sit barn - men sandheden skulle vise sig at være en helt anden.

Beslutningen faldt ikke ligefrem på et tørt sted blandt de inviterede børns forældre, som valgte at holde deres børn væk fra festen.

Og selvom moderen havde de bedste intentioner, blev hendes valg af en vegansk kage en ufrivillig social eksperiment, der udstillede de skjulte fordomme og holdninger i hendes samfund.

På mange måder blev kagen en usynlig barriere mellem ham og hans jævnaldrende," udtaler en anonym kilde tæt på familien.

Men det stopper ikke der.

Moderen måtte i stedet ty til andre metoder, da hun ikke har modtaget nogen svar på festinvitationerne.

Hun søgte derfor hjælp fra medlemmerne af Vegans of Australia Facebook-fællesskabet:

"Min fire-årige søn ser ud til at blive mobbet meget for at være veganer", skrev hun og fortsatte:

"Tilsyneladende er der ingen af ​​hans venner, der ønsker at komme til hans fødselsdag, hvis han har en vegansk kage og altid er uhøflige over, at han er veganer hele tiden. Så jeg spekulerer på, om der er nogen mennesker omkring nordsiden af ​​Brisbane med veganske børn, der kunne tænke sig at komme til hans femårs fødselsdag".

Heldigvis har reaktionen på hendes indlæg været positiv, og indtil videre ville 12 børn af gruppemedlemmer deltage i Malachis fødselsdagsfejring.