Iran indfører mere overvågning for at sikre at kvinder følger stramningen af loven om hijab

Foto: Shutterstock

De iranske myndigheder planlægger at bruge ansigtsgenkendelses kameraer til at se kvinder, der trodser strenge nye love om at bære hijab.

Det skræmmende undertrykkelse vil se kvinder, der nægter at dække over, blive opsporet ved hjælp af biometrisk teknologi på CCTV på offentlige steder.

Efterhånden som lovene om at bære hijab bliver hårdere, har embedsmænd sagt, at optagelser fra overvågningskameraer fra steder som undergrundsbaner og offentlig transport vil blive brugt til at straffe kvinder, der ikke overholder dem.

Læs også

Populær TikTok-udfordring kan slå dig ihjel: Det her må du ALDRIG gøre

Hijab - en hovedbeklædning båret af muslimske kvinder - blev obligatorisk for kvinder og piger over ni år at bære i Iran efter den islamiske revolution i 1979.

Sekretær for Irans hovedkvarter for at fremme dyd og forebygge last, Mohammad Saleh Hashemi Golpayegani, har nu afsløret ekstreme regeringsplaner om at bruge teknologi til ansigtsgenkendelse.

Det sker efter, at landets hårde præsident, Ebrahim Raisi, har underskrevet et nyt dekret for at håndhæve endnu flere restriktioner for, hvordan kvinder må klæde sig, rapporterer The Sun.

Golpayegani fortæller at under de nye love, vil alle der ikke følger den, blive straffet.

Han fortæller også, at kvindelige ansatte hos staten, vil blive fyret hvis deres sociale medier billeder ikke følger de Islamiske love.

Nye regler fortæller også at kvinder der poster billeder online uden en hijab, vil få taget deres ‘sociale rettigheder’ væk i op til et år.

Der er store uroligheder i Iran efter de nye regler, der har ført til protester og slåskampe.

Læs også

Emmy-nomineret tv-vært fyret: Anonym person havde sendt upassende billeder til hans chef

 

Dagens Gossip