Islamister halshugger mere end 50 personer på fodboldbane

Foto: Shutterstock

Militante islamister har halshugget 50 personer, hugget ligene i stykker, og bortført kvinder i et grufuldt angreb i Mozambique.

De parterede lig blev fundet spredt i en skov, efter at en fodboldbane mandag blev omdannet til en 'henrettelsesplads'. Det skriver Daily Mail.

Læs også

Minister erkender mink-fejl: Vidste ikke, at det var ulovligt

Landsbyboere blev fanget og dræbt, da de forsøgte at slippe væk. En anden gruppe militante islamister brændte landsbyboernes hjem til grunden under et angreb fredag og lørdag, menes der.

Angrebet er det eneste i en voksende række af jihadistisk vold og ødelæggelse i Mozambique udført af ekstremister tilknyttet ISIS.

En række af de bevæbnede mænd siges at have råbt 'Allahu Akbar', da de invaderede landsbyen og bortførte en gruppe kvinder, mens andre dræbte deres ofre i det nærliggende Muatide, ifølge BBC News.

Militante bekæmper Mozambiques regering

Mere end 4.000 militante menes at kæmpe mod Mozambiques regering og andre grupper, da islamisterne forsøger at etablere et 'kalifat'.

"De brændte husene, hvorefter de jagtede befolkningen, der var flygtet ud i skoven. Her startede deres makabre handlinger," fortalte en politichef i Mozambique, ifølge The Times.

Militante, der operer i området, havde angrebet flere nærliggende landsbyer ugen før, hvor de plyndrede og brændte hjem, før de trak sig tilbage til det omkringliggende krat.

I et tilfælde blev mere end et dusin mænd og drenge halshugget af mistænkte jihadister som følge af en indvielsesceremoni.

"Politiet fik kendskab til massakren begået af oprørerne gennem rapporter fra personer, der fandt lig i skoven," fortalte en politibetjent fra Mueda-distriktet.

"Det var muligt at tælle 20 lig, som var spredt på et område på cirka 500 meter," tilføjede han.

"Dette var unge mennesker, der deltog ved en ceremoni ledsaget af deres rådgiver."

En hjælpearbejder i Mueda fortalte, at kropsdelen er blevet sendt til ofrenes familier, så de kan begraves.

"Begravelserne blev afholdt i stor smerte," fortalte arbejderen "Ligene var allerede ved at nedbrydes og kunne ikke vises til de tilstedeværende."

Jihadister skaber kaos i regionen

Jihadister har skabt kaos i provinsen i løbet af de sidste tre år. De har i alle årene hærget landsbyer og byer som en del af deres oprør i provinsen Cabo Delgado.

I løbet af de seneste måneder har jihadisterne intensiveret deres angreb, og har på voldelig vis beslaglagt territorium og har terroriseret borgerne i processen.

I april skød og dræbte jihadisterne mere end 50 unge mænd, fordi de nægtede at slutte sig til deres rækker.

ISIS har også advaret Sydafrika om, at de kan forvente angreb fra jihadister, hvis de forsøger at gribe ind og støtte Mozambiques regering.

Uroen har resulteret i over 2.000 drab siden 2017, hvoraf mere end halvdelen af dem er civile, ifølge den amerikanske Armed Conflict Location & Event Data-gruppe.

Læs også

Charles kom med forfærdelig afsløring til prinsesse Diana kort før brylluppet

Man ved kun meget lidt om Mozambiques jihadister, der kalder sig Al-Shabab. De har dog ikke nogen kendte forbindelse til gruppen, der opererer i Somalia under samme navn.

Sidste år svor de troskab til ISIS.

 

Dagens Gossip