Jamaicas sundhedsministerie fremhæver, hvor godt hash er, i ny kampagne

Foto: Shutterstock

Regeringen i Jamaica har startet en ny kampagne, som skal fremhæve hash og afkræfte myter om, hvor skadeligt stoffet er. Kampagnen består både af busreklamer og en sang.

Siden 2015 har det været lovligt at indtage cannabis af medicinske årsager i østaten Jamaica, da regeringen i landet indførte 'the Dangerous Drugs Amendment Act'. 

Siden da har de med milde domme for besiddelse af hash fået fjernet deres straf, og det er blevet tilladt at have maksimalt to ounces (cirka 56 gram) af stoffet på sig til eget forbrug. 

Læs også

Sophia bærer sminke hver dag for at skjule sin hemmelighed

Nu vil landets Sundhedsministerie så anbefale brugen af stoffet til medicinsk brug endnu mere, det skriver Unilad. Det har de gjort ved at starte kampagnen "Good Ganja Sense" (red. god hash fornuft). Kampagnen er sat i værk for at øge salget og forbruget af medicinsk hash og for at afkræfte myter om stoffet. 

Cannabis industrien boomer generelt i Caribien og kampagnen skal, ifølge VICE, være med til at gøre industrien mere accepteret. I forsøget på dette, er der både blevet brugt busreklamer, for hvor godt hash er, og endda lavet en sang omkring stoffet, som kan "boost lives" (red. øge livskvaliteten). 

Kampagnens mål er at:

Opfordre til fakta-baseret dialog omkring hashbrug i flere sociale grupper.

Fremhæve en 'informativ livsstil'-tilgang for at aflive myter omkring hash.

Fremhæve dialog om personlig udvikling og fremtidssikring for ungdommen.

Ministeriet bag kampagnen indrømmer, at hash potentielt kan have negative neurologiske, psykologiske og sociale bivirkinger, samt at brugen af hash kan skabe skade på både lunger og hals.

De afliver dog myterne om, at hash kan sænke mænds sædtal, være skyld i fatale overdoser, gøre folk dovne, samt være et indgangsstof til andre mere alvorlige stoffer. 

Kampagnen refererer blandt andet til fakta fra the US Drug Enforcement Agency for at støtte sin påstand om, at hash aldrig alene har været årsag til dødsfald. 

Leder af sundhedsministeriet i Jamaica, Juliet Cuthbert-Flynn, håber på, at kampagnen vil være med til, at debatten omkring medicinsk cannabis vil være mere faglig nu, fremfor at blive påvirket af gamle vandrehistorier. 

Læs også

Skat melder ud: Nyt tiltag virker