Jessica købte vase i genbrugsbutik for 28 kroner: Da hun solgte den, tjente hun 750.000 kroner

Skrevet af Nicolai Steinicke

25 uger siden

|

19/12/2023
Udland
Foto: Privat / Wright Auction House
Foto: Privat / Wright Auction House
En kvinde formåede at vinde stort, da hun indså, at en vase med en signatur i bunden kunne være noget værd, og det var hun bestemt ikke forkert i.

Dagens topnyheder

Jessica Vincent opdagede den sjældne italienske vase under sin ugentlige genbrugstur i Richmond, Virginia, og formåede at omdanne et køb til $3.99 til et sandt kup.

Efter at have købt vasen i Goodwill, lavet af Carlo Scarpa, lykkedes det Vincent at sælge den på auktion for $107.100.

Wright-auktionshuset, der stod for salget, roste Vincent for hendes snilde i at indse, at vasen kunne være noget værd.

Richard Wright, præsident for auktionshuset, fortalte CBS News, at 'Venini'-signaturen i bunden var tegn på, at det var et sjældent stykke.

Vasen er en del af Scarpas Pennellate-serie for Venini og blev produceret i 1942. Stykket i denne særlige serie er svært at lave, hvilket sandsynligvis øger dens værdi.

"Hun undersøgte og talte til sidst med folk i en italiensk glaskunstsamlende Facebook-gruppe. Og på grund af vores position på markedet og vores historie med at producere disse auktioner, fortalte folkene på Facebook hende at kontakte os," sagde han. Det skriver Unilad.

"Det er et meget vel dokumenteret stykke glas. Carlo Scarpa er virkelig en af de fremtrædende, mest berømte glasdesignere af italiensk glas i midten af århundredet. Så hans designs værdsættes af markedet helt i top."

Auktionshuset forklarede, hvorfor vasen var så meget værd.

"Ligesom mange store kunstnere er Scarpas arbejde som arkitekt og designer meget indflydelsesrigt og forbliver alligevel gådefuldt, undvigende og svært at kategorisere," sagde auktionshuset.

"Det, der er tydeligt i alt hans arbejde, er en underliggende transcendental kvalitet, en utrolig evne til at skabe kraftige følelsesmæssige tilstande hos alle, der oplever det."

Køberen så bestemt appellen, da auktionshuset kun havde vurderet stykket til at være værd mellem $30.000 og $50.000.

Man må vide en ting eller to om kunst eller virkelig elske vasen for at ville betale over det dobbelte af dens værdi, et scenarie Wright sagde, han var 'henrykt' over.

Han sagde også, at det var ukendt, hvordan stykket endte i Goodwill. "Om det blev overdraget i en familie og på en eller anden måde [de] mistede overblikket over, hvor specielt det var, og donerede det til en velgørenhedsorganisation, kan man kun gisne om," sagde han.