Johan skulle købe avocadoer i supermarked: Så opdagede han en giftig skorpion

Privatfoto: Johan

Det var et overraskende syn, der ventede Johan, da han skulle handle ind til aftensmaden efter en god træning. Midt i mellem alle avocadoerne, ventede der nemlig et eksotisk og rigtig farligt dyr.

Det er hørt før, at dyr fra sydamerikanske lande har gemt sig i frugter, og så har de fået en gratis rejse til Europa. I Danmark er der flere gange fundet større sydamerikanske edderkopper, der har gemt sig i en klase bananer, men de har sjældent overlevet turen.

Nu er det så et nyt eksotisk dyr, der er dukket op i et supermarked, da der pludselig lå en skorpion mellem en masse avocadoer.

Johan på 34 havde været et smut nede og træne i Mall of Scandinavia i den svenske by Solna, da han på hjemturen ville handle ind til aftensmad. Menuen stod på grillet kylling og avocado, men Johan fik sig noget af en overraskelse, da han rakte ud efter en avocado. Midt imellem lå der nemlig et dyr, man ikke ligefrem normalt finder i de skandinaviske lande. En vaskeægte skorpion.

Læs også

Hvis ‘Louise’ ringer, så skynd dig at læg på igen

Johans første reaktion var dog ikke ligefrem frygt.

“Jeg tænkte herregud, det er jo super sejt,” fortæller Johan til det svenske medie Aftonbladet, inden han henvendte sig til en fremmed kvinde.

“Jeg kaldte på en dame, der stod et par hylde væk og sagde ‘Kom og se noget fantastisk’” lød det fra Johan.

Damen kom efterfølgende hen og kiggede efter det ‘fantastisk fund’ som Johan havde gjort sig, men da hun så hvad det var, frøs hun.

Ingen af de ansatte turde røre ved den

Da Johan havde vist kvinden sit fund, gik de sammen op til butikspersonalet, for at fortælle dem om skorpionen blandt avocadoerne.

Den første reaktion fra personalet var, at det ikke umiddelbart var særlig godt, og da de så den, var der ingen af dem, der turde røre ved den. Derfor måtte Johan igen træde til, og med en brødtang begyndte han at prikke til den.

Han konstaterede hurtigt, at skorpionen ikke var i lige, men det ændrede ikke på, at han følte sig som en vaskeægte eventyrer.

“Jeg følte mig som en sand Bear Grylls i nogle minutter. Derefter tog jeg mine to avocadoer, men kvinden sagde, at hun aldrig ville købe avocadoer igen,” fortalte Johan.

Privatfoto: Johan

Aftonbladet har talt med Didrik Van Hoenacker, der er biolog på Naturhistorisk Rigsmuseem i Sverige. Han fortæller, at den art af skorpion de har fundet, ikke er en mild en af slagsen.

“Denne her gullige skorpion med tyk hale har tendens til at være potent. Der er størst risiko for at blive stukket af en levende, men jeg skulle heller ikke teste det med en død en,” fortæller han.

En anden ekspert fortæller til Aftonbladet, at der er mere end 100 forskellige skorpionarter i Peru, hvor denne skorpion er fra, men at det er meget sjældent, at man ikke opdager skorpionerne, når frugten samles.

Læs også

Det skulle jo komme: Cyklister rasende på bilist, der overhaler og derefter bremser hårdt op

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip