Johanna mistede pludselig sin 1-årige datter Agnes: Nu advarer hun andre forældre

Skrevet af Emil Martesen

26/10/2023
Foto: Privat
Foto: Privat
Johanna mistede pludselig sin 1-årige datter til hvad der startede som en almindelig forkølelse, og nu advarer hun andre forældre.

Dagens topnyheder

I en tid, hvor tilliden til sundhedssystemet er på prøve, står Johanna Wallin som et eksempel på en mor, der har oplevet det værst tænkelige: at miste sit barn.

Johanna har taget det smertefulde skridt at omdanne sin sorg til en mission om at oplyse om sepsis, en tilstand, der tog livet af hendes 1,5-årige datter, Agnes.

For Agnes startede det hele med en almindelig forkølelse, en solrig søndag i maj. Der gik fire dage fra hun klatrede op i parkens klatrestativ til hun blev erklæret død på en nødbåre:

"Hvis jeg havde haft den viden, jeg har i dag, ville vi have ringet 112 klokken tre om natten", siger Johanna ifølge Aftonbladet.

Agnes var en livlig og social lille pige, der elskede at være ude og gå lange ture, selv i sin unge alder - men en skæbnesvanger dag i foråret vendte op og ned på det hele:

"Det er en frygteligt hurtig proces, jeg kan ikke fatte det", udtaler Johanna videre.

Men det er ikke kun den tragiske hændelse, der gør denne sag bemærkelsesværdig. Det er også systemets manglende evne til at diagnosticere og handle i tide:

"Hvis man ikke indlægger et barn, der er så dårligt, hvornår gør man det så?" spørger Johanna, der følte, at sundhedspersonalet ikke tog hendes bekymringer alvorligt.

Johanna har nu startet 'Børnenes Sundhedsoprør', en bevægelse, der søger at samle vidnesbyrd fra forældre til børn, der har lidt under sundhedssystemets mangler.

Hun lægger ikke skjul på, at hun gør det for hendes barn, men også alle andre børn:

"Jeg gør det for hende, men også for alle andre børn".

Dette er sepsis

Helse Norge skriver: ”Sepsis er en alvorlig infektion, der kan få kroppens organer til at svigte. Tilstanden kan være livstruende, hvis den ikke opdages og behandles i tide."

Dette er symptomerne:

  • Stakåndet

  • Hurtig puls

  • klam eller svedig hud

  • Forvirret eller desorienteret

  • Rystende, kuldegysninger

  • Feber

  • Alvorlig smerte eller ubehag