Jordemødre bedt om at stoppe med at bruge ordene 'amning' og 'brystmælk' på hospital

Foto: Shutterstock

Ord som 'mor' og 'far' er også ude af billedet.

Hospitalet har valgt at banlyse ordene "amning" og "brystmælk". De ønsker nemlig at være mere kønsneutrale, hvorfor man ikke længere må tage ordene i brug på hospitalet. 

Jordemødrene har i stedet fået besked på, at de skal bruge "menneskemælk" som erstatning for "brystmælk", ligesom de ønsker, at man ikke bruger ordene "mor" eller "far". 

Det skriver kidspot.com.

Læs også

Nu kaster dansk dokumentar lys over Madeleine McCann-sagen

Dette kommer efter, at man i Storbritannien har rullet en ny politik ud, som skal være mere åben for transkønnede. Og den bølge er Brighton og Sussex Universitets Hospital de første, der hopper med på.

De har nemlig ændret deres retningslinjer, så de nu er kønsneutrale. 

Det har blandt andet medført, at man eksempelvis ikke længere må sige "far", da man i stedet skal sige "forælder".

De har ligeså fået besked på, at de ikke skal bruge ordet "brystmælk", men i stedet sige "menneskemælk". 

Hospitalets politik vil fremadrettet inkludere alle mennesker, hvilket den ikke gjorde før. De fortæller på Twitter, at de har ryddet op i deres vokabularium, da man ikke ønsker at bidrage til den ulighed, som denne identitetsdannelse kan være med til at skabe. 

"Hvis vi holder os til at bruge kønsneutrale ord, så minimerer vi risikoen for, at folk ender med at slette den oplevelse, som de ellers ville have holdt kært." 

Nyheden er blevet mødt af stor opbakning og rosende vendinger, efter at være blevet delt på Twitter.

"Dette er fantastisk! Jeg håber, at flere ender med at hoppe ombord på dette, så vi alle gør vores i kampen om ligestilling for alle," skriver en bruger på Twitter." 

"Jeg vil sige mange tak for jeres arbejde! Dem, som står til snart, eller som lige har født, har brug for ekstra støtte og respekt, så dette vil hjælpe utrolig mange familier," tilføjer en anden.

Læs også

Mai Manniche efterlyser kvinde efter voldsepisode: “Jeg er helt paf”

 

Dagens Gossip