Jule-reklame møder massiv kritik - nu fjernes den

Foto: Caitlin Roper/Twitter

Firmaet bag har valgt at droppe julereklamen efter den massive kritik.

Det var ikke alle, der kom i julestemning, da de så reklamen fra Bakers Delight, skriver News. 

Læs også

Lene Beiers særlige tilbud får massiv opbakning: “Du er fantastisk”

Reklamen viser to piger med nissehuer på, som er bundet ind i julelys, og deres munde er proppet med kage. Derudover står der med stor skrift ‘Silent nights’, som oversat til dansk betyder ‘stille aftener’. 

En kunde i et indkøbscenter i den australske by Perth tog i weekenden et billede af reklamen, som vedkommende stødte på under sin shoppingtur. Efterfølgende blev billedet sendt til Collective Shout, som er en græsrodsbevægelse, der kæmpe mod seksualisering af kvinder og piger. Collective Shout’s kampagneleder og ph.d.-kandidat, Caitlin Roper, valgte at poste billedet på Twitter og skrev følgende:

“Skræmte piger, der er bundet og kneblet for at sælge citrontærter?  Er jeres marketingteam sammensat af kvindehadere, Bakers Delight?"

Græsrodbevægelsen mener, at firmaet bagatelliserer et vigtigt emne.

”Reklamen bagatelliserer det alvorlige spørgsmål om misbrug og tortur af børn. Overvejer Bakers Delight, hvordan mishandlede føler, når de ser sådan en reklame. Det normaliserer stereotypen af 'støjende' kvinder, der skal ties, i dette tilfælde med mad proppet ind i munden."

Ifølge News, blev så mange mennesker oprørte over reklamen, at Bakers Delight valgte at trække annoncen tilbage og sende en undskyldning.

”Som en familieejet virksomhed tolererer Bakers Delight ikke familie- og / eller børnemishandling i nogen form, og vi er dybt bekymrede over, at nogle dele af vores nuværende marketingkampagne kan have forårsaget lovovertrædelse,” skrev firmaet i en pressemeddelelse og tilføjede:

”At udvande et vigtigt emne som børnemishandling var aldrig vores hensigt, og vi undskylder overfor alle, som vi har stødt.”

Bakers Delight har efterfølgende valgt at fjerne reklamen efter den heftige kritik.

Hvad synes du? Er kritikken i orden eller ej? 

Læs også

Hold øje med din telefon: 5.000 borgere bliver ringet op

 

 

 

 

 

Dagens Gossip