Kæmpe fangst: Frank skulle bare hente mad til grillen

Foto: Privat

Ind imellem kommer man hjem med noget andet, end man umiddelbart havde i tankerne.

Det skulle bare have været en hurtig fisketur efter lidt til grillen, men det blev i stedet til en flere timers lang kamp for Frank Vedeld fra Skodje i Norge.

Læs også

Mor advarer: “Man ser det ikke selv, fordi det sker så gradvist”

Det skriver VG.no.

I første omgang troede Frank, at krogen havde sat sig fast i bunden, men da han mærkede, at ‘bunden’ fulgte med, gik det op for ham, at der var en fangst på krogen.

“Heldigvis var der nogle naboer, der så, at jeg kæmpede for at få den op på båden, så de kom til og hjalp mig. Og vi var tre mennesker, der fik den løftet op på kajen. Jeg brugte en times tid på at få den hen til båden og to timer på at få den op,” forklarer han.

En norsk rekord

Det viste sig, at Frank havde fanget en ‘breitflabb’, der på dansk kaldes havtaske. Han fik hurtig fat i en kranbil, der løftede fisken op på naboens digitale vægt.

Foto: Privat

Her viste det sig, at Franks fisketur kan have sat ny norsk rekord.

Førhen er der rapporteret om fangede havtasker, der vejede 63,5 og 77 kilo. Frank mener, det kan være ny norgesrekord i forhold til havtaske fanget med fiskestang. 

Vægten viste imponerende 85,5 kilo.

“Jeg har før fanget havtasker, men det var i garn. Dette her var en enorm oplevelse at fange den på med fiskestang,” fortæller Frank Vedeld.

Ingen grillmad, men fryseren er nu fuld

Hele prosessen med at få den om bord i båden, op på land og op på den digitale vægt tog den halve natten, så der blev ikke noget til grillen den aften. 

“Men nå har vi fryseren fuld og havtaske til resten af året,” siger han grinende. 

Læs også

Fødte på toilet: Læge sagde det var luft i maven

 

 

 

Dagens Gossip