Kæmpe krise afværget: Ansatte tog Nutella som gidsel

Foto: Shutterstock.com

160 ansatte på verdens største Nutella-fabrik, valgte i sidste uge at strejke, da de ønskede mere i løn og bedre vilkår. Det betød, at produktionen af de 600.000 glas Nutella om dagen blev sat på pause, og det kunne have medført en Nutella-krise.

Mens vi alle sammen har gået og fokuseret på det danske folketingsvalg, så har en endnu vigtigere sag udspillet sig i løbet af den seneste uge. Eller vigtigere er den nok kun for de mennesker, der virkelig ikke kan få nok af Nutella.

Selvom det har været begrænset med informationer, så har vi været i en situation hvor, at verdens mest populære smørepålæg måske ikke ville kunne købes i butikkerne som de plejer. Den største nutella-fabrik i verden, der står for hele 25 % af den globale produktion, har nemlig været i strejke i den seneste uges tid.

Det skyldes, at 160 ud af de 400 ansatte på Ferrero-fabrikken i Normandiet i Frankrig var utilfredse med deres løn og arbejdsbetingelser, og derfor valgte de at forlade arbejdet den 27. maj. Det fortæller The Guardian.

Læs også

DMI udsender kategori 1 varsel for voldsomt vejr - Det vil ramme en stor del af landet

Det fik den betydning, at arbejdsgangen på fabrikken der normalt producerer 600.000 glas nutella om dagen, pludselig blev nedlagt, og ingen lastbiler kunne levere eller afhente produkter i mere end en uges tid.

I første omgang var det planlagt, at de ansattes fagforening og Ferrero først skulle mødes og forhandle om vilkårene igen den 13. juni, men af uvisse årsager - måske fordi Ferrero indså, at de hurtigt ville løbe tør med nutella-forsendelser til butikkerne - fandt parterne hinanden, og dermed vendte de ansatte tilbage til arbejdet i går.

Mere i løn og kontant bonus

Ifølge artiklen fra The Guardian, så havde de ansatte ret specifikke krav for, hvad der skulle til, hvis de ville genoptage deres arbejde. De krævede en lønstigning på 4.5 % samtidig med, at de ville have en kontant bonus på €900. Det svarer til cirka 6.750 kroner. Derudover krævede de ansatte også bedre arbejdsvilkår, men det fremgår ikke af artiklen, hvad disse vilkår handler om.

Ferrero ville dog kun give en lønstigning på 0.4 %, og dermed valgte de ansatte altså at strejke. Det fik den konsekvens, at hele produktionen af Kinder Bueno blev sat på stand-by i en hel uge, mens kun en enkelt bånd producerede Nutella.

Ifølge det canadiske medie CBC så er de ansatte vendt tilbage til deres arbejde igen, men det vides altså ikke, om de har fået deres krav opfyldt.

Læs også

Hvis ‘Louise’ ringer, så skynd dig at læg på igen

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip