Kendt ferieland advarer turister: Lad e-cigaretten blive hjemme - eller få 10 års fængsel

Emil Ryttergaard

360 uger siden

|

17/08/2017
E-cigaretterne skal ikke med på ferie, hvis det står til dette populære ferieland. De populære damp-cigaretter opfordrer unge til rygning, lyder advarslen.

Dagens topnyheder

Sommeren er næsten overstået, men for nogle har den danske sommer budt på for meget regn og skyer og alt for lidt solskin. 

Derfor går turen måske mod mere eksotiske himmelstrøg, hvor der er garanteret godt vejr og varme, fx Thailand, der altid har rigeligt af begge dele. 

Men hvis man skal en sviptur øst på, så bør man ikke tage sin e-cigaret med, lyder det nu fra de britiske myndigheder, efter at flere britiske turister har fået store bøder og er blevet truet med fængsel på grund af et forbud mod e-cigaretterne, skriver Daily Mail

Ifølge det britiske udenrigsministerium, så kan e-cigaretter og væske dertil blive konfiskeret af de thailandske myndigheder, hvor at turister også kan risikere bøder og fængselsstraf i op til 10 år. 

I Thailand er e-cigaretter nemlig forbudt og har været det siden 2014, da de thailandske myndigheder anser de elektroniske ‘cigaretter’ som værende for fristende for mange unge thailændere. 

Desuden anså myndighederne e-cigaretterne for farlige, på grund af udbredelsen af e-cigaretter af meget dårlig kvalitet, da forbuddet trådte i kraft. 

Pat Waterton, en britisk kvinde, der selv arbejder for et britisk rejsebureau, kendte ikke til det thailandske forbud mod e-cigaretter, før at hendes egen nevø blev antastet af thailandske politi under en ferie. 

- Jeg fik en besked om, at James (nevøen, red.) var blevet anholdt i Thailand på grund af en e-cigaret. Han havde dog mulighed for at betale politimanden en bøde på cirka 1000 kroner, da politimanden fortalte ham, at han kunne risikere fængsel i 10 år, siger hun til Daily Mail. 

17-årig kvinde forfærdet efter date: Da hun kigger i sine trusser, går sandheden op for hende