Kendt tv-værts kommentar vækker opsigt: Prins Philips begravelse kan ses som racistisk

Foto: Shutterstock.com

Den kendte tv-værts udtalelse vækker voldsom vrede ved at antyde, at Philips begravelse kan ses som værende racistisk.

I Storbritannien oplever man i øjeblikket, at en kendt tv-vært bliver kritiseret for at have gjort prins Philips kommende begravelse til et spørgsmål om race.

Jeremy Vine, der er vært for et selvtituleret chat-show på BBC 5, bevægede sig ud i at starte en diskussion om den kommende begravelse af dronning Elizabeths mands, hvor man ligeså satte ord på formaliteterne, der er blevet drastisk nedskaleret grundet COVID-19. 

Det skriver news.com.au.

Læs også

Dronning Margrethes fødselsdag: De kom forbi til frokost

Han valgte efterfølgende at indlede en snak med Shay Grewal, en radiostjerne, som han havde inviteret til at være en del af showet. 

Og det endte såmænd med at blive en meget kontroversiel snak.

"Begravelsen er blevet meget begrænset, så man kommer til at se omkring 30 mennesker. Jeg regner med, at de 30 menneske alle er hvide," kom det fra Vine. 

"Jeg prøver at tænke mig til, om der kommer andet end hvide, og det tror jeg simpelthen ikke. Tror du, det er et problem?"

Shay Grewald overtog ordet og sagde, at hun ikke betragtede det som et problem. De valgte herefter at gå hurtigt videre, men Vines bizzare spørgsmål var dog nok til at udløse et raseri på internettet. 

I mange opslag på Facebook, Twitter og Instagram, bliver udtrykket "race-baiting" brugt flittigt. Det er et udtryk, der henviser til adfærd, der bevist tilsyknder racisme. 

Kritikerne mener, at Vine forsøgte på at skabe vrede og skabe opmærksomhed om sig selv. Det har tilsyneladende virket, men nok ikke på den måde, han havde håbet. 

Patrick Christys, endnu en radiostjerne, var meget hurtig til at dele et opslag på Twitter.

"Vi har ikke andre problemer, end mennesker som Jeremy Vine. Han forsøger sig at race-baite Philips begravelse. Det kan næppe komme som et chok, at vores hvidhudede dronning og prins ikke har blandet race-børn."

Christys holdning til Vine bliver bakket op af mange, der stempler Vine som et forfærdeligt og desperat menneske.

Læs også

Hella Joof klar til AstraZeneca-vaccine: “I kan bare komme med den”

 

Dagens Gossip