Kig efter en ekstra gang: Pokemon kort sælges til 900.000 kroner stykket

Foto: Shutterstock.com

Skulle man have en bunke af de gamle, ekstremt populære spille- og byttekort liggende et sted, er det måske en meget god ide, lige at kigge dem igennem.

Pokemon blev for alvor populært i slutningen af 90’erne, og har mere eller mindre holdt det momentum kørende lige siden.

Det er blevet til et utalt af spil, først til Gameboy, og senere nærmest alle andre spilplatforme. Der er lavet pokemon-film og serier i et væk, siden de små ’pocket-monsters’ overtog hele verden.

Læs også

Nærmer sig Danmark: Dødelig virus spreder sig til flere lande

Ikke mindst i form af de mange millioner Pokemon-kort, der stadig produceres i store mængder. Disse kort er siden 1996 blevet brugt til at spille, bytte og ikke mindst – samle.

Og netop det med at samle Pokemon-kort, er som resultat af coronakrisen og diverse nedlukninger rundt om i verden, endnu engang blevet ekstremt populært – det skriver The Sun.

En pakke kort koster omkring £ 4 og giver som regel fem forskellige slags Pokemon, der har en række styrker, du kan bruge til at kæmpe mod andre.

900.000 kroner for ét kort

Entusiaster kan sende deres kort til at blive klassificeret, værdsat og forseglet af en organisation i USA, kaldet The Professional Sports Authenticator (PSA).

Det giver kort en rating ud af 10, hvor den højeste er den mest værdifulde.

Richard Winterton Auctioneers lægger 1.000 forskellige Pokémon-kort fra forskellige PSA-klassificerede sæt under hammeren den 8. marts.

Hele samlingen forventes at sælge for £ 100.000 – eller godt 850.000 kroner.

Det vilde er dog, at dette ikke engang er høje beløb, når man taler om Pokemon-kort. De mest værdifulde kort, i perfekt stand, er vurderet til svimlende £ 105.000, altså omkring 900.000 kroner. For ét papkort.

Richard Page, ejer af NeoCards and Collectibles, fortæller, at entusiaster er vendt tilbage til eller startet deres Pokémon-hobby under lockdown, hvilket har styrket efterspørgslen og skubbet prisen på kortene op.

”De mest værdifulde kort er de ældre, mest sjældne og i den bedste stand,” – fortæller hun til The Sun og tilføjer:

”Vi har set øget efterspørgsel, og det er svært at følge med, især da pandemien og brexit har begrænset forsyningerne. Dette skubber også priserne op. ”

Er man derfor i besiddelse af de ældre Pokemon-kort, er det måske ikke helt dumt at gå samlingen igennem.

Læs også

Se de vilde billeder: Par forvandler hestetrailer til fantastisk hjem

 

 

Dagens Gossip