Kim Jong-Un med trist besked om atomvåben

10/10/2022 22:31

Mathias Nielsen

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nordkorea fortsætter sin optrapning af landets våbenarsenal.

Mest læste i dag

Nordkorea er igen begyndt at lave forskellige tests af missiler, hvilket er et meget tydeligt signal om at man fra nordkoreansk side ikke er interesseret i at nedtrappe sit militære våbenarsenal - snarere tværtimod.

Ydermere fortæller statslige medier mandag, at Nordkoreas seneste syv missilaffyringer alle har været taktiske øvelser med våben, som kan bære atomsprænghoveder.

Landets leder, Kim Jong-Un, har desuden overværet samtlige af de omtalte øvelser.

I løbet af de seneste to uger har Nordkorea gennemført affyringer af ballistiske missiler med falske atomsprænghoveder.

Formålet med øvelserne er ifølge det statslige nyhedsbureau KCNA at levere et stærkt "krigsafskrækkende" budskab til landets fjender, som må formodes at være Vesten generelt, men i særdeleshed USA.

Missilerne blev affyret med fokus på fjendens flypladser og vigtige havne.

- Det blev demonstreret, hvor effektiv vores atomkampstyrke er. Den er klar til at ramme og ødelægge mål til enhver tid fra ethvert sted, siger Kim Jong-un til KCNA ifølge Ritzau og tilføjer:

- Selv om fjenden fortsætter med at tale om dialog og forhandlinger, så har vi ingenting at tale om, og vi føler heller ikke et behov for det.

Myndigheder i nabolandet Sydkorea har tidligere udtalt, at missilaktiviteten i Nordkorea tyder på, at landet er ved at gøre klar til at foretage nye prøvesprængninger med atomvåben i den nærmeste fremtid.

Spændingen omkring den koreanske halvø ser altså ud til at fortsætte.