Kim Jong Un: "Vi er ramt af stor uro"

Foto: Shutterstock

Kim Jong Uns land er ramt af en stor uro lige nu, siger han selv.

Det er svært at nævne et land, der er ligeså lukket som Nordkorea. Den kommunistiske diktaturstat er hermetisk lukket, hvorfor omverdenen reelt set ikke har den store viden om landet. Desuden føres der en stor mængde propaganda over for både befolkningen og resten af verden.

Kim Jong Uns styre har derfor ifølge dem selv slet ikke haft covid-19 tidligere. Det har de til gengæld fået nu, lyder det. Kim Jong Un siger, at en "stor uro" har ramt hans land, efter at 21 daglige dødsfald er blevet rapporteret - muligvis fra covid-19.

Læs også

Vil hjælpe Nordkorea økonomisk: Dette vil han have til gengæld

Det statslige nyhedsbureau KCNA sagde, at 280.810 mennesker var i karantæne og 27 var døde, siden en feber af hidtil uidentificeret oprindelse begyndte at blive rapporteret i landet i slutningen af ​​april måned.

Torsdag blev der så bekræftet et dødsfald som følge af covid-19. Kim Jong Un var hurtig til at varsle en national lockdown.

"Spredningen af ​​den ondartede epidemi er en stor uro, der falder over vores land," sagde Kim Jong Un til et hastemøde i det regerende Arbejderparti ifølge KCNA.

Siden slutningen af ​​april måned har 524.440 mennesker vist tegn på feber, inklusive 174.440 nye tilfælde fredag.

Aidan Foster-Carter, ekspert i Nordkorea fra Leeds University, sagde, at det var overraskende, at Kim Jong Un så ud til at beskrive situationen som den værste katastrofe siden grundlæggelsen af ​​republikken. Foster-Carter sagde til Sky News:

"Han kan have en kort hukommelse - han er ret ung. Denne påstand ville omfatte Koreakrigen, hvor fire millioner mennesker døde, og hungersnøden i 1990'erne, hvor vi ikke ved, hvor mange der døde, men det var i hundredtusindvis."

Læs også

Det bliver i familien: Bror og søster er blevet gift

 

Dagens Gossip