Kirsten betalte fremmed kvindes ejendomsskat i 6 år: Nu får hun under halvdelen af pengene retur

Skrevet af Emil Martesen

04/03/2024
Foto: Shutterstock / OBS: Genrefoto
Foto: Shutterstock / OBS: Genrefoto
Kirsten betalte fremmed kvindes ejendomsskat i seks år, men ...

Mest læste i dag

De fleste synes, at det er kedeligt nok, at betale sine egne regninger.

Men at betale andres regninger kan virke som et vaskeægte mareridt.

Og det mareridt har været Kirsten Davidsens virkelighed, da hun ufrivilligt har betalt en andens skat grundet fejlvurdering af ejendomsskatter i Bodø kommune.

Fejlen, der først så dagens lys kort før jul 2023, afslørede, at Kirsten siden 2017 har betalt ejendomsskat for en fremmed kvindes sommerhus.

Det skriver NRK.

"Jeg tabte kæben, da det gik op for mig, hvad der var sket. Betalingen sker ved direkte debitering, og det fremgår ikke tydeligt, hvad den skal bruges til", udtaler Kirsten, der fandt ud af, at 10.600 norske kroner (omtrent 7.000 danske, red.) var blevet fejlagtigt opkrævet hos hende.

Får ikke alle penge tilbage

Kirstens forsøg på at få rettet op på fejlen har mødt begrænset succes.

Bodø kommune har indvilliget i at kreditere hende for de seneste tre års betalinger uden renter, hvilket kun dækker en brøkdel af det samlede beløb:

"Jeg forstår ikke, hvorfor de laver så meget ballade for småpenge. Hvorfor kan de ikke gøre op med sig selv?", lyder det fra Kirsten.

Men der er en god grund til, at kommunen ikke bare giver hende pengene tilbage.

Selvom Kirsten har været i kontakt med sommerhusejeren, som fortæller, at hun også har betalt regningen, så kan kommunen ikke se, at der er betalt dobbelt. 

"Bodø kommune kan ikke konstatere, at der har været tale om dobbeltbetaling. Har hytteejeren dokumentation for, at hun også har betalt, tager Bodø kommune gerne imod oplysninger om det", lyder det fra afdelingsdirektør i Bodø kommune, Knut Hernes.

Det er ydermere værd at nævne, at kommunen ifølge dem selv har sendt fakturaen til den rigtige adresse.