Kamila havde vildt forsikringskrav på 5,5 millioner kroner - men se så bare Facebook-opslaget der kostede hende det hele

Skrevet af Emil Martesen

11 uger siden

|

29/02/2024
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Et Facebook-opslag kostede hende det hele.

Dagens topnyheder

Sociale medier fungerer ofte som både vindue og spejl til vores liv, og et enkelt billede kan have uforudsete konsekvenser.

Dette lærte Kamila Grabska, en 36-årig irsk kvinde, på den hårde måde, da et Facebook-opslag fra 2018 kostede hende intet mindre 760.000 euro, svarende til 5,5 millioner kroner, i forsikringsindemnitet.

Kamila Grabska, der havde påstået sig ude af stand til at arbejde eller endog lege med sine børn efter et biluheld i 2017, fandt sig pludselig i mediernes og rettens søgelys for sin deltagelse i en usædvanlig konkurrence: kast med juletræ.

Det skriver det franske medie ladepeche.fr.

Efter ulykken havde Kamila Grabska sagsøgt sit forsikringsselskab for at få erstatning for sine skader, idet hun hævdede, at hun led af alvorlige ryg- og nakkeskader.

Hendes sag syntes at være velbegrundet, indtil billeder af hende, der triumferende kastede et juletræ 1,50 meter gennem luften under en festlig begivenhed, dukkede op på Facebook.

Dette øjeblik af glæde blev fanget på kamera og delt online, hvilket senere skulle vise sig at have store finansielle konsekvenser for Kamila Grabska.

Dommeren i High Court i Limerick, som behandlede Grabskas sag, fandt billederne af hendes præstation i juletræskastningen i direkte modstrid med hendes påstande om invaliditet:

"Det er et meget stort naturligt juletræ, som hun kaster med en meget smidig bevægelse," fortalte dommeren, ifølge det irske medie The Irish Independent, i sin afgørelse.

Kamila Grabskas forsøg på at forklare, at hun blot forsøgte at vende tilbage til en normal tilværelse, faldt for døve øren, og hendes krav om erstatning blev afvist.