Købte efterladt depotrum for 3.500 kroner: Nu er han millionær

07/09/2023 13:25

Henrik R

Udland
Foto: Twitter / @auctionguydan
Foto: Twitter / @auctionguydan
Efterladte depotrums indhold bliver ofte solgt på auktion, hvis ejeren ikke melder sig.

Mest læste i dag

I USA findes der flere forskellige programmer, som handler om såkaldte 'Storage Hunters (red. Depotrumsjægere)', der kører fra by til by for at deltage i auktioner, hvor man kan købe indholdet af efterladte/glemte depotrum. 

Ofte køber man bare en bunke skrammel, da de færreste forlader ting af stor værdi, men nogle gange er 'jægerne' heldige og finder ting til stor værdi eller endda kolde kontanter.

Værten på programmet 'Storage Wars (red. Depotjægerne)', Dan Dotson, har i et klip, som er blevet delt på de sociale medier, fortalt en historie om en mand, som i 2018 fandt den helt store 'jackpot' i et efterladt depotrum.

Dan Dotson (th) / Foto: Twitter / @auctionguydan

Dotson forklarede: "En kvinde kom op til mig og fortalte, at hendes mand arbejder med en fyr, som købte et rum af mig for $500 og fandt et pengeskab derinde. Og den første person de ringede til for at få det åbnet kunne [...] ikke åbne det."

Historien fortsætter: "De ringede til en anden person, og da den person åbnede det - indeni pengeskabet er der normalt tomt, men denne gang var det ikke tomt. Det havde $7,5 millioner i kontanter indeni."

Foto: Twitter / @auctionguydan

Desværre for den heldige finder; hvad der kommer let går let. 

Den tidligere ejer af depotrummet kom nemlig i tanke om det enorme pengebeløb (52,7 millioner kroner), som vedkommende havde efterladt i pengeskabet, og den oprindelige ejer sendte derfor nogle advokater efter den nye ejermand for at få sin formue tilbage. 

Til 'The Blast' har Dotson forklaret, at advokaterne først forsøgte at 'købe' pengene tilbage og tilbød finderen fire millioner kroner i findeløn, hvis han afleverede de mere end 50 millioner kroner tilbage. 

Det afviste pengenes nye indehaver, som dog senere sagde ja til en findeløn på 8,2 millioner kroner, mod til gengæld at aflevere de resterende 44,5 millioner kroner tilbage, fordi han var bange for at miste alle pengene i en eventuel retssag. 

Dotson forklarede til sidst: "$7,5 millioner i et depotrum, jeg tror ikke, at man ville glemme det, men måske var man bare i en position, hvor nogle andre styrede det, jeg ved det ikke."

Selvom den heldige finder ikke fik alle 52,7 millioner kroner, må det siges at være en fornuftig investering, når man 'forvandler' 3.500 kroner til 8,2 millioner kroner.

I videoen herunder kan du se nogle af de bedste fund i løbet af 'Storage Wars' mange sæsoner, som dog ikke kan måle sig med netop fortalte historie:

Programmet - som på dansk hedder 'Depotjægerne' - har indtil videre haft 13 sæsoner og blev i Danmark sendt på Discovery Channel, men kan i dag ses på Viafree.