Kører du over denne bro, skal du passe på. Nu stilles der stærekasser op.

Der sættes nye stærekasser op på broen over Kielerkanalen. Foto: Pixabay.com

Hver eneste dag passerer ca. 62.000 biler Kieler-kanalen. Der har længe været skrappe hastighedskrav på broen, men mange har alligevel blæst over broen med tophastighed. Det skal der nu laves om på.

Den 1.juli trådte et EU-direktiv i kraft, der gjorde det lettere for EU-alnde at sende bøder for trafikforseelser over grænsen, så overtrædelserne kunne blive straffet. De udenlanske myndigheder kan nu bruge det danske motorregister til at slå op i og derved sende bøderne direkte hjem til danskernes postkasser. 

Det skal du selvfølgelig være opmærksom på, hvis du planlægger at tage bilen sydpå. I mange år har man grinet lidt over de mange gange, man kunne blive blitzet på europæiske veje uden nogensinde at få en bøde. Det skulle det nye direktiv sætte en stopper for.

Ikke alene er direktivet en anledning til at være opmærksom. En af de broer, de fleste danskere passerer på vej mod syd, sætter på torsdag i denne uge nye fartkameraer op. Det skriver Jyske Vestkysten. Det drejer sig selvfølgelig om broen over Kielerkanalen.

At der er stærekasser på strækningen er ikke nyt, det har der sådan set været længe. De er til gengæld blevet langt mere intelligente.

Sætter hastigheden efter vejret

Normalt er fartgrænsen over broen på 100 km/t, men når det blæser må lastbiler kun køre 60 km/t. De tidligere stærekasser kunne ikke kende forskel på en lastbil og en personbil, og de kunne heller ikke tage højde for vejret, men det gør de nye kasser op med. 

Det betyder, at de billister, der fremover skal passere broen skal være særlig opmærksom på, om der er særlige fartgrænser på grund af vejret. Nu kan stærekasserne fange dem. Især lastbilchaufførerne skal tage sig i agt. Den nedsatte hastighed handler primært om, at broen skal skånes, idet der allerede i 2015 viste sig at være skader på konstruktionen på broen. 

Der er planer om, at der skal stå en ny bro klar i 2026.

Kører man for stærk, risikerer man en bøde på op til 600 euro. 

Læs også

Tesla 3 på autopilot kører ind i politibil

 

 

Dagens Gossip