Kom til skade, da han forsøgte at dræbe sin kone: Nu får han 155.000 i erstatning

Foto: Facebook

En mand, der ved et uheld skar sig i hånden, mens han forsøgte at slå sin kone ihjel med en køkkenkniv, er blevet tilkendt en erstatning på 155.000 kroner.

36-årige Dorinel Cojanu blev i december 2015 idømt 11 års fængsel for drabsforsøg. Med en stor køkkenkniv stak han sin ekskone, 35-årige Danielle, flere gange i familiens køkken, mens han var fuld, skriver MailOnline.

Læs også

21-årig død: Blev kvalt til jobsamtale

Daniella blev alvorligt såret, da den store kniv angiveligt gik gennem hendes højre bryst og passerede gennem to ribben, hvor den ramte hendes lunge og lever. Hun måtte derfor tilbringe næsten fire måneder på hospitalet.

Også Dorinel havde brug for en øjeblikke operation, efter at have stukket sin ekskone med en sådan kraft, at det havde forårsaget to dybe sår i to fingre på hans højre hånd.

Den rumænske mand lagde derfor sag an mod det britiske sundhedsvæsen, og insisterede på, at fordi lægerne ikke havde behandlet ham, inden hans ankomst til fængslet, er hans brug af højre hånd nu begrænset.

Foto: Facebook

I maj 2021 blev han af en dommer i Norwich County Court tilkendt en erstatning på 8.500 pund, hvilket er svarende til ca. 75.000 kroner.

De fleste af hans krav blev dog afvist af dommeren med den begrundelse, at den 36-årig mand ikke havde været ærlig omkring, hvordan han havde pådraget sig skaderne.

Dorinel hævdede dog, at han blot havde forsøgt at forsvare sig selv, og han og hans advokat besluttede sig for at appellere afgørelsen til Højesteret, hvor hans erstatning blev forøget.

I Højesteret blev han nemlig tilkendt en erstatning på intet mindre end 17.500 pund, hvilket svarer til 155.000 kroner. I retten blev det gjort klart, at det faktum, at han havde været 'uærlig' om, hvordan han havde pådraget sig skaden, ikke var relevante for hans krav mod det britiske sundhedsvæsen.

Foto: Facebook

"Klageren behøvede ikke at bevise, hvordan han blev skåret for at vinde den civile sag. Han blev såret inden han blev fængslet. Dengang var han ikke dømt for noget," sagde dommeren.

"Det er ligegyldigt, om han havde lidt skaden ved at åbne en dåse bønner, i bandekrig eller under forsøget på at myrde sin kone."

"Årsagen til de skadede fingre har ingen relevans for kravet om klinisk uagtsomhed. Efter min vurdering er mekanismen for, hvordan han skar sin finger, uden betydning for kravet eller sikkerhedsstillelse herfor."

Hans ekskone Daniella var rasende, da hun fandt ud af, at hendes eksmand var blevet tilkendt en stor erstatning.

Foto: Facebook

"Det er fornærmende og ulækkert. Denne mand er en voldsmand, der forsøgte at dræbe mig. Og han bliver belønnet, mens jeg ikke har modtaget en eneste krone," sagde hun.

"Jeg var på hospitalet i næsten fire måneder og overlevede næsten ikke. Det er skammeligt, at han bliver belønnet for en skade, han påførte sig selv, da han angreb mig."

Læs også

SSI melder ud: Hver 3. har haft corona siden november

Dorinel Cojanu benægter at have angrebet sin kone, og insisterer på, at Daniella stak sig selv, før han trådte ind i køkkenet.

 

Dagens Gossip