Kommune vil spare penge: Skruer ned for temperaturen på plejehjem

Foto: Shutterstock.com

En kommune vil gerne spare penge, og derfor har de valgt at skrue temperaturen ned flere steder. Det betyder blandt anadet, at plejehjem bliver ramt af besparelserne, så ældre mennesker i stedet må varme sig med tæpper.

Når der skal spares penge, er der altid nogle mennesker, der ville blive ramt af besparelsen. Det kan være en virksomhed, der skal spare penge, og derfor må fristille flere ansatte, men det kan også være en kommune, der vil spare penge på varmen, og så går det ud over de ældre.

Selvom det måske kan lyde ganske grotæsk, at man vil skrue ned for temperaturen på diverse plejehjem i kommunen, så er det alligevel det, som Motala kommune i Sverige har tænkt sig at gøre.

Læs også

Bad af ældre spares væk: Vådservietter i stedet for vaskeklude, vand og sæbe

Kommunen skal nemlig spare penge, og de penge vil de spare ved at skrue temperaturen ned på offentlige institutioner, kontorer og på plejehjem i byen.

Det betyder, at ældre beboere på et plejehjem kan se frem til væsentligt koldere værelser, men så må de bare tage tæpper på. Sådan lyder det fra borgmesteren i den svenske kommune Kåre Friberg.

Ifølge Kommunen så vil temperaturen blive skruet ned med to til tre grader, og mens det ikke skaber den store debat om kontorer og andre institutioner, så vækker det harme vedrørende plejehjemmene, da ældrene mennesker ikke håndtere kuldegrader ligeså godt.

Det væltede hurtigt ind med kommentarer på kommunens opslag på Facebook, og stort set samtlige af disse var tilfredse med, at kommunen vil skrue temperaturen ned på plejehjem.

En bruger skriver, om de dog ikke kunne beholde varmen og så blot skrue ned på den økologiske mad, så de kunne spare pengene der i stedet.

Andre brugere skriver, at det selvfølgelig ikke vil være et problem for de ansatte, da de hele tiden er i bevægelse, og dermed bruger de energi, som skaber varme. Mange af de ældre personer bevæger sig ikke meget, og derfor vil de have endnu svære ved at tackle kulden.

Hvad mener du? Er det okay, at man skruer ned på plejehjemmene, for at spare penge i kommunen.

Læs også

Åh nej: Læge udførte abort på den forkerte kvinde

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip