Kondom-fabrik chokerer: Vasker brugte kondomer og sælger dem igen

Skrevet af Julie Møller

25/09/2020
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Selvom genbrug er blevet rigtig populært i de seneste år, så må der være grænser.

Dagens topnyheder

Genbrug er en kæmpe trend, men det er ikke i alle brancher, at det fungerer.

Det har ansatte på en fabrik i Vietnam måtte sande efter, at deres arbejdsplads er blevet taget i at vaske og genbruge tusindvis af brugte kondomer og sælge dem til intetanende kunder.

Det skriver Mirror.

Politiet sneg sig ind i en fabriksbygning, hvor de fandt over 300.000 kondomer, der hverken var pakket eller havde et mærke på sig. 

Ejeren, Pham Thi Thanh Ngoc, har til politiet forklaret, at de har vasket og derefter tørret de brugte kondom. Herefter har de placeret de brugte kondomer på trædildoer for at ‘omforme’ dem. Fabrikken skulle eftersigende have modtaget en ugentlig forsendelse af kondomer fra en uidentificeret person og derefter blev pakket om efter de har været igennem vask, tørring og omformning.

Kondom-fabrik har vasket brugte kondomer for at sælge dem som nye igen. Foto: Shutterstock.com

Udover at være ulovligt, så kan brugte kondomer også føre til infektioner og seksuelt overførte sygdomme.

Kondomet bliver i lommen

Herhjemme er kondomer ikke i særlig høj kurs blandt de unge. Næsten 7 ud af 10 danske unge ville bruge kondom med en ny partner, hvis valget udelukkende var op til dem, viser en undersøgelse fra 2017 fra Sundhedsstyrelsen. 

Alligevel har tre ud af fire unge haft ubeskyttet sex med en ny partner. Kondomet bliver altså lidt for ofte i lommen, selvom begge parter gerne vil bruge det.

I en tid, hvor tallene for klamydia-smittede er historisk høje, er det problematisk, at tre ud af fire unge har haft ubeskyttet sex med en ny partner. 

”Vi vil gerne gøre opmærksom på, at kondombrug er en fælles sag. Begge parter har både ansvar og mulighed for at passe på sig selv og andre. Kondom er den nemmeste og sikreste måde at gøre det på. Hvis kvinderne vil beskytte sig mod de konsekvenser, det kan have at få en sexsygdom, skal de derfor mere på banen og i højere grad tage ansvar for, at kondomet kommer med og bliver brugt,” siger Ingeborg Mark Jacobsen, der er fuldmægtig i Sundhedsstyrelsen.