Kongehuset melder ud om Philips død: Her er hans sidste ønske

Foto: Shutterstock

Prins Philip er afgået ved døden - og nu er der kommet nye detaljer frem om den kommende begravelse.

Dronning Elizabeths mand, prins Philip, er afgået ved døden.

"Det er med dyb sorg, at hendes majestæt Dronningen meddeler, at hendes elskede mand, hans kongelige højhed, prins Philip, hertug af Edinburgh, er død," skrev Buckingham Palace.

Læs også

Michael Falch overrasker: Dukker op i populært tv-program

Kongehuset, sammen med resten af Storbritannien, er stadig ved at vænne sig til tanken om, at Philip ikke længere er i blandt os. Og man er nu begyndt at se frem mod prins Philips begravelse. 

De har dog et ønske, som de håber, at befolkningen kan være med til at opfylde. Kongehuset ønsker nemlig ikke, at offentligheden skal dukke op til begravelsen.

Det skriver Mirror.

Prins Philip vil blive begravet i St. George's Kapel ved Windsor Castle. Det bliver dog ikke tilladt for offentligheden at deltage ved begravelsen, som man ellers tidligere har set med andre dødsfald inden for kongehuset. 

Kongehuset ønsker nemlig ikke at bidrage til smittespredningen, hvorfor man naturligvis ikke vil have en stor folkemængde samlet. 

De har endnu ikke offentliggjort datoen for begravelsen, men de allerede fået de andre detaljer, der dækker ceremonien, på plads. 

Det dækker blandt andet, at alle officielle flag vil flage på halvt indtil dagen efter begravelsen. 

Prins Philip sov ind på Windsor Castle, hvor han tilbragte en stor del af tiden, mens coronakrisen holdt Storbritannien i et jerngreb. Han afgik ved døden den 9. april i en alder af 99 år, bare to måneder før, at han ville være fyldt 100 år.

Læs også

BREAKING: Prins Philip er død

 

Dagens Gossip