Konspirationsteoretiker tog fejl: Nu forlanger forældre mere end 1 milliard i erstatning

Foto: Bob Daemmrich/Zuma/Ritzau Scanpix

Alex Jones har i knap 10 år benægtet USA's dødeligste skoleskyderi. Nu har han ændret holdning, men ét forældrepar stiller sig ikke tilfredse med en undskyldning.

I USA er skoleskyderier desværre en ganske stor del af livet som almen borger. Det er stort set på ugentlig basis, at uskyldige mennesker midt i skoletiden må lade livet på grund af en gerningsmand, som ledsaget af et våben slår sine ofre ihjel.

Alle disse skyderier er selvsagt alvorlige, men nogle står alligevel tilbage som særligt voldsomme.

Læs også

Mor fra Køge anholdt af sin 2-årige søn

For knap 10 år siden fandt ‘Sandy Hook-massakren’ sted.  En 20-årig mand ved navn Adam Lanza, sneg sig ind på skolens grund og skød 26 mennesker, hvoraf 20 var børn i alderen 6-7 år. Det var 12 piger og 8 drenge.

Langt de fleste betvivler ikke at begivenheden har fundet sted. Men i knap ti år har radioværten og konspirationsteoretikeren Alex Jones hævdet, at USA’s dødeligste skoleskyderi aldrig har fundet sted, og han har spredt en påstand om, at et sørgende forældrepar ikke har holdt deres døde søn i hænderne, som de selv har fortalt var tilfældet.

Ganske kontroversielt, men ikke desto mindre sandt. Men nu - knap 10 år senere - er Alex Jones åbenbart kommet frem til en anden konklusion.

- Det er 100 procent ægte, sagde Alex Jones tirsdag om Sandy Hook-massakren i 2012 ifølge TV 2.

Ordene faldt i en retssal i delstaten Texas, hvor dommeren og en jury skal tage stilling til, hvor meget den yderst kontroversielle konspirationsteoretiker skal betale de efterladte i erstatning for sprede information om benægtelse af massakren.

I sit vidneudsagn forklarede Alex Jones, at han skiftede syn på sagen efter at han hørte vidneudsagn fra Neil Heslin og Scarlett Lewis. Forældreparret mistede deres 6-årige søn, Jesse Lewis, under angrebet.

Faren Neil Heslin har forklaret, at han efter massakren sad med sin søn i armene – skudt gennem hovedet – men i 2017 påstod Alex Jones i sit radioprogram, at det ikke var sandt.

Det er uklart, om det Alex Jones, der decideret har startet konspirationsteorierne om Sandy Hook-massakren, men forældreparret siger, at det er ham, der har udbredt teorierne ”til millioner” verden over.

Som konsekvens af dette ønsker forældreparret hele 150 millioner dollars i erstatning. Det er cirka 1,1 milliarder danske kroner. Alex Jones mener dog selv, at han har ytringsfrihed og derfor ikke skal betale 150 millioner dollars.

Læs også

Zelenskyj med appel til Kina: Få Putin til at stoppe krigen

 

Dagens Gossip