Kontroversiel udmelding fra folkeskole: Dit hår må ikke gå ned til ørene

Foto: Tiffany L. Brown

En lille dreng er blevet suspenderet fra folkeskolen, da skolen ikke mener, at hans hår lever op til de regler, der er. Både drengen og hans mor nægter at klippe håret, da de mener, at det er en racistisk politik.

I Danmark er der forholdsvis meget frihed med, hvad man tager på af tøj i skole, og hvordan man sætter sit hår. I andre lande er de dog mere strikse, men der er det typisk en skoleuniform, som man skal iføre sig, og de går ikke synderligt meget op i, hvordan ens hår sidder.

I en folkeskole i Texas har de dog taget skridtet videre, og de er nu blevet anklaget for at føre en racistisk politik. Det sker i kølvandet på, at en mor fik et brev med hjem fra skolen, hvorpå der var skrevet, at hun skulle klippe sin søn inden den 8. januar, og de refererede til reglerne for elevernes udseende ved samme anledning.

Det faldt ikke i god jord hos Tiffany L. Brown, der bestemt ikke havde i sinde at skulle klippe sin søn Jonathan, der egentlig ikke havde specielt langt hår. Hun valgte i stedet at gå på de sociale medier for at ytre sig.

”Retweet det her, så det ikke kommer til at ske igen! Denne note blev sendt hjem fra skolen i min søns rygsæk. Jeg vil ikke klippe hans hår. Han vil ikke have det klippet, så hvorfor skulle jeg? Hvordan skulle hans hår påvirke hans evne til at lære?” skriver hun på Twitter.

Da tweetet er blevet delt mange gange, opdaterer hun med endnu en status, hvor hun først takker for støtten og derefter tilføjer ”Vi kan ikke overholde racistiske eller kønsbestemte politikker”,

Sønnen er suspenderet

Moren valgte som hun også havde skrevet på de sociale medier, ikke at klippe hendes søn, og det har fået den betydning, at sønnen nu er suspenderet, og ikke får lov til at vende tilbage i sin klasse.

”Da han kom ind i klassen, blev han bedt om at gå ned på skolens kontor, da de ville tale med ham omkring juleferien. De valgte dog udelukkende at tale med ham omkring hans hår,” fortæller moren i et interview med Yahoo og fortsætter:

”Min søn gik fra at elske sit hår, til at ville klippe det dagen efter det møde. Han er frustreret og ønsker bare ikke, at der er nogen, der ikke skulle kunne lide ham,” lyder det fra moren.

Hun fortæller også, at hun mener, at skolen manipulerede med hendes søn, og hun vil ikke tolerere, at sønnen skal til en samtale med en voksen, uden at hun er tilstede.

Til høje kan du se Tiffany L. Browns søn, Jonathan, og til venstre kan du se de forskellige regler på skolen.

Den 15. januar var status, at hendes søn sad på rektors kontor og lavede opgaver hele dagen, og han fik ikke lov til at holde frikvarter, som de andre elever. Pr. 23. januar er sønnen stadig suspenderet fra at være sammen med resten af hans klasse, og selvom sønnen endda har en lægeerklæring på, at han vil få det psykisk skidt af at lade sig blive klippet, må han fortsat ikke deltage i undervisningen.

Læs også

Mor delte billede af blotter på Facebook: Hun slipper for bøde

 

 

Dagens Gossip