Mor delte billede af blotter på Facebook: Hun slipper for bøde

Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix

I første omgang blev Rikke Louise Andersen idømt en bøde på 5.000 kroner, da hun delte billeder af en 20-årig mand, der blottede sig foran hendes datter. I dag er hun blevet frikendt ved højesteretten.

Det var en rigtig glad Rikke Louise Andersen, der fik godt nyt fra højesteretten tidligere i dag. Hun er nemlig blevet frifundet efter, at hun delte et billede på de sociale medier af en blotter, der havde blottet sig foran hendes 10-årige datter.

Rikke Louise Andersen var allerede blevet frikendt en gang før, men anklagemyndigheden valgte ikke at give op, og de hev hende derfor i retten på et ny grundlag. Det gik dog ikke, og ifølge højesteretten havde anklagemyndigheden nemlig rejst tiltale for noget, som hun allerede var blevet frifundet for, og det må man ikke.

Hun kunne derfor glæde sig over, at hun slipper for at betale den bøde på 5.000 kroner, som både byretten og landsretten havde idømt hende til at betale.

20-årig blottede sit lem

For at finde hoved og hale på hele sagen, skal vi tilbage til den 4. august 2016, hvor Rikke Louise Andersens 10-årige datter kom hjem og fortalte hende, at en fremmed mand havde vist sit lem til hende og en veninde. Rikke Luise Andersen tog derfor ned i den lokale Brugsen i Nyråd, hvor hun fik lov at se overvågningskameraet.

Hun tog et billede af den 20-årige blotter med sin mobiltelefon, og det lave hun efterfølgende op på Facebook, hvor det blev delt mere end 1000 gange.

Anklagerne mente, at det var i strid med persondataloven, og de valgte derfor at anklage Rikke Louise Andersen. Hun blev dog frikendt, da anklagemyndigheden havde valgt at anklage hende på baggrund af en forkert paragraf.

Det afholdte dog ikke anklagemyndigheden for at forsøge igen, og de endte derfor med at anklage hende med den rette paragraf, og her blev hun idømt en bøde på 5.000 kroner.

Det mente hun dog ikke var retfærdigt, da den 20-årige gerningsmand ”blot” modtog 10 dagbøder af 250 kroner i straf for blufærdighedskrænkelse. Hun valgte derfor at anke dommen, som kom for højesteretten.

Og det var så her, at højesteretten i dag valgte at afvise sagen, og de henviste til bestemmelserne i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, hvor det ikke er tilladt at tiltale en person to gange samme sag, som de allerede er frifundet for.

Læs også

Politiker blev fyret på grund af billede på Facebook

 

 

Dagens Gossip