Krigen spreder sig til Norden: Offentlige myndigheder angrebet af russisk hackergruppe

Foto: Shutterstock

Det er ikke kun Ukraine, der er under angreb.

Da Ruslands præsident, Vladimir Putin, d. 24. februar i år gav ordre til titusindvis af russiske tropper om at passere grænsen til Ukraine erklærede han ikke kun krig mod Ukraine; han erklærede krig mod Europa og det vestlige samfund. 

Selvom præsidenten holdte fast i - og fortsat holder fast i - at Rusland ikke har invaderet Ukraine, men blot forsøger at "befrie" landets indbyggere, så er der næppe mange andre mennesker end russerne, der fortsat tror på, at der ikke er tale om en regulær invasion, som har hørt en blodig krig, der har kostet tusindvis af menneskeliv, med sig.

Læs også

Eksperter frygter: Rusland på vej til at bruge forbudte våben

Værst går det naturligvis ud over Ukraine og ukrainerne, men resten af Europa (med undtagelse af Hviderusland) og det meste af den vestlige verden står også for mål, da disse lande ikke har lagt skjul på, at de støtter Ukraine i kampen mod Rusland. 

Det har fået lande som de baltiske lande, Georgien, Moldova og andre lande tæt på Ukraine og med gamle forbindelser til Sovjetunionen til at være nervøse for, at de er de næste i rækken, mens andre vestlige lande har forberedt sig på at blive angrebet på mere utraditionel vis. 

Helt konkret har flere lande - herunder Danmark - forbedret cybersikkerheden, da russiske hackergrupper og den russiske regering uden tvivl vil forsøge at skade de lande, som hjælper Ukraine. 

Det har Norge nu ifølge TV2 fået at mærke. 

Landet er nemlig blevet ramt af en række angreb fra den russiske hackergrupper 'Killnet', som er lykkedes med at nedbryde en lang række offentlige myndigheders hjemmeside. 

Angrebet på Norge er det seneste i en lang række af cyberangreb mod vestlige lande i forbindelse med krigen i Ukraine, som Killnet påstår at stå bag.

I marts måned var en anden russisk hackergruppe skyld i, at dele af borger.dk i Danmark var sat ud af drift. Læs mere om det ved at trykke på artiklen herunder:

Læs også

Borger.dk ramt af russisk hackerangreb: De fulde konsekvenser kendes ikke endnu

 

 

 

 

Dagens Gossip