Krigsfly tvunget til nødlanding midt på badestrand

Foto: Caters

En stor flok strandgæster fik sig en forskrækkelse, og oplevelse for livet, da et krigsfly fra Anden Verdenskrig fly landede i havet, helt op mod kysten i et område fyldt med badende strandgæster.

Det blev en noget anderledes dag for 22-årige Kristan Othersen fra den amerikanske delstat Florida, da hun sammen med sin kæreste Kyle Johnson på 23, og mor Amber Ditmer, 40, var søgt mod stranden i håbet om en have en dejlig dag, og få taget nogle flotte familiebilleder på Cocoa Beach den 17. april.

Læs også

Fanget på video: Balkon-fest ender helt galt

Ikke langt derfra foregik der samtidig et luftshow. Dette havde familien ingen ide om, og var det ikke for en fejl i en flymotor, ville de heller aldrig have fundet ud af det. 

Ifølge Unilad fløj et TBM Avengers-fly forbi som en del af et luftshow. Men da motoren svigtede, måtte piloten tænke hurtigt, og finde det bedst mulige sted at nødlande. 

Det lykkedes for Amber Ditmer at hive kameraet frem og hun formåede at fotografere den utrolige nødlanding.

Amber fortæller: “Min datter Kristan ville tage billeder på stranden. Vi var der i 10 minutter, og min 14-årige Miya var i vandet og pegede på et fly, der kom i virkelig lav højde. Jeg begyndte at tage billeder som flyet bare fløj lavere og lavere. Der var mennesker overalt,” - fortæller den 40-årige mor og tilføjer:

“Jeg gik bare ud fra, at der ville komme et trick, og ingen flyttede sig for flyet. Pludselig styrtede han i vandet, og heldigvis ramte han ikke nogen. Det lykkedes ham at komme rundt om alle, da strandgæsterne ikke bevægede sig,”

Heldigvis kom piloten intet til under den dramatiske nødlanding, og takket være hans overblik i situationen, blev ingen på stranden blev såret. 

“Det tog et par minutter, før han dukkede op. Han måtte holde sit headset tørt. Tilskuere svømmede ud til ham og hjalp ham ud og derefter ankom redningsarbejdere, " - fortæller Amber.

Hun tilføjede: "Det var traumatiserende, fordi jeg troede, der ville være nogen under flyet. Du kan se ren og skær vantro i min datters ansigt på et af billederne. Piloten var okay, men flyet blev i vandet, indtil det blev trukket ud med en kran et par dage senere,”

I en separat video lagt op på Twitter, delte Kami Moffitt fantastiske optagelser af det gamle krigsfly der lander i vandet med et kæmpe plask. Det er også tydeligt på disse optagelser, at de fleste strandgæster står relativt langt fra flyet.

Mens nogle mennesker har kritiseret Amber og andre for ikke straks at hjælpe, skrev hun: "Vi kunne straks se piloten var ok, og ingen blev ramt. Piloten ønskede ikke folk i vandet på grund af den utætte brændstoftank. Alle der var der, var taknemmelige for, at ingen kom til skade,”

Cocoa Beach Air Show sagde også i en erklæring: "TBM Avenger der optrådte i Warbird Parade havde et mekanisk problem, og piloten var i stand til at bringe flyet ned tæt på kysten. Redningsmandskabet var straks på stedet, og piloten er okay,”

Læs også

Et sandt mareridt: Turist fanget på kollapsende bro i stormvejr